Home > Muzika > Metal maraton u Tvornici Kulture

Metal maraton u Tvornici Kulture

Sinoć je u velikom pogonu zagrebačke Tvornice Kulture održan metal maraton za pamćenje. Zašto maraton, nastupila su četiri benda “Space of variations”, “Khroma”, “The Agonist” i “Jinjer” kao hedlajneri. Aplauzi, uzvici, šutke, kožne jakne, prsluci sa prišivcima su ispunili Tvornicu do poslednjeg mjesta, i svi su uživali. Ono što moram da napomenem je ogroman broj mladih (mislim na maloljetne koji su starce mjesecima molili da ih puste na koncert), tako da nema straha za budućnost.

Otvaranje ovog sjajnog događaja pripalo je momci iz benda “Space of variations” koji su nevjerovatnom energijom i žestokim zvukom oduševili sve prisutne. Nakon njih na binu izlazi “Khroma” i nastavlja u žestokom tempu, kao da ne daju publici da dodje do zraka, već od njih traže 105 posto snage, jer pobogu nisu ovakvi koncerti svaki dan.

Treći su “The Agonist”, sjajna ekipa dočekana je ovacijama i aplauzima. Fenomenalna Vicky Psarakis frontmen zrači nevjerovatnom energijom i vrhunskim vokalom oduševila je sve u sali. Publika je u glas pjevala sa njom, a bend je pratio žestokim rifovima i solažama. Koncert  “The Agonist” je spektakl koji morate doživjeti. To je jedna neopisiva kombinacija sjajne muzike i nevjerovatne energije.

Onda je usljedili ono što je prepuna Tvornica čekala. Na bini se ukazao sat koji je odbrojavao tri minuta do početka koncerta ukrajinskih metal ikona, benda “Jinjer”. Odmah u glavu, najbolji je opis početka koncerta, publiku su počastili čvrstim zvukom, odličnom interakcijom između sebe a i sa publikom, i šou započeli hitom “Teacher, Teacher”.

“Prvi put smo ovdje, i nevjerovatno mi je drago da nastupimo u Hrvatskoj”, obratila se Tatjana publici.

Divna žena, nevjerovatnog vokala i mirno i pitomog lica izazvala je eksploziju emocija u Tvornici. Hitovi poput “Ape”, “I speak astronomy”, “Perinnial”, “Dreadful moments”, “On the top”, “Just another” nizali su se jedan za drugim a publika je sa oduševljenjem prihvatala sve što je stizalo sa bine. Koncert je završen uz “Words of wisdom”, a publika je pjevala u glas sa bendom koji nije krio svohe oduševljenje publikom.

Naravno da nismo dozvolili da odu bez da nam na bis odsviraju nešto što će biti vrijedno sutrašnje upale svih ikad izmišljenih mišića. Odsvirali su nam “Pisces”, pjesmu koju i Tatjana najviše voli, i izvodi je sa nezaboravnom emocijom. To bi bilo to od “Jinjera” ovaj put, a radujemo se da ih vidimo ponovo.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
foto: Nebojša Babić
Marčelo za EHO: “Ljudi obično misle da je najteže probiti se, ali daleko veći izazov je kako trajati”
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
);