Home > Muzika > Marko Louis i Banjalučani dva puta zaplovili u beskraj

Marko Louis i Banjalučani dva puta zaplovili u beskraj

Marko Louis je trenutno na “Beskraj Barrcaffe tour” i beskrajno mu hvala na tome što se odlučio posjetiti i Banja Luku jer je publika dobila dva koncerta koja neće zaboraviti.

Energiju između nas iz grada na Vrbasu i ovog divnog umjetnika izgradili smo još na Demofestu kad smo da se stručno izrazim zabezeknuto gledali ovog sjajnog umjetnika kako uživa u muzici koju stvara i izvodi, jer po meni je to ono najvažnije što možete vidjeti na njegovim koncertima, tu iskrenu ljubav i emociju. Koncerti održani 15. i 16. novembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske rasprodani su, a obe večeri publika je uživala u sjajnom nastupu.

Energično i tačno, živo, a opet lagano i umjereno, nepredvidivo, a logično proveo nas je kroz dva sata sjajne muzike, ja nemam pojma kako su prošla ta dva sata, garantujem vam da je osjećaj kao da je pola sata.

“Shine on me”, “Pandora” koju je stvarao sa Božom Vrećom, “NinaNa”, “Euridika”, “Raj za avanturiste”, “Biraj riječi” koja je snimljena sa sastavom “Helem Nesje” su samo neke od pjesama koje su razdrmale publiku ova dva dana. Naravno da ga nismo pustili da ode bez bisa, jer realno ko se odriče dobrog, uz silaženje u publiku, beatbox i Funky Chicken sva sala se razdrmala, a od nas se pozdravio uz “Đelem Đelem”, a svi koji ste čuli tu pjesmu znate kakav neugodno/neobjašnjivo/sjajni najež ta pjesma izaziva.

Razgovarali smo sa Markom o tome kako je bilo ova dva dana u Banja Luci, kako mu je bilo u ranijim susretima sa banjalučkom publikom i o planovima u budućnosti.

“Ne mogu da budem ni subjektivan ni objektivan, ne znam kada je bilo bolje petak ili subota. Predivan osećaj, ispunjen sam, i dugo ću pamtiti ove koncerte, nisam znao da ste ovako divni i ovako ludi. Nastupao sam na “Demofestu” i to je za mene jako bitan koncert, jer sam 2010. godine nastupao kao takmičar a onda devet godina kasnije na velikom stejdžu zajedno sa Rundekom, i to mi je privilegija i čast. Publika je pevala moje pesme i veoma brzo ušla u fazon. Imamo velike planove u bliskoj budućnosti, očekuje nas veliki broj koncerata u regionu, a sledeće godine izlazi album pod nazivom “Sloboda””, rekao je Marko Louis za naš portal.

I eto, bijaše dva Markova koncerta i hvala mu na tome, a mi ćemo tek postati svjesni kako nam je bilo. Čekamo novi album, novu turneju i novi susret, a vi za ovo nedeljno jutro poslušajte “Đelem Đelem”, jer realno što bi se samo ja ježio kad možete i vi.

Zoran MATIĆ

You may also like
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
Večeras koncert Zlatana Stipišića Gibonnija na banjalučkoj tvrđavi Kastel
Sve je spremno za večerašnji koncert Dubioza kolektiv u Banjaluci
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);