Home > Muzika > Mario Knezović za Eho: Želimo kreirati muziku koja je sama sebi svrha

Mario Knezović za Eho: Želimo kreirati muziku koja je sama sebi svrha

Muzička senzacija iz Mostara, bend “Zoster”, najavio je nastup u Klubu studenata KSB u Banjaluci. Grupa će nastupiti 8. novembra sa početkom u 21 čas, a ulaznice za ovaj koncert se mogu kupiti po cijeni od 10KM. Na dan koncerta cijena će biti 14KM.

U razgovoru za Eho-portal, frontmen ovog sastava, Mario Knezović govori o najavljenom koncertu i programu kojeg je bend spremio za publiku u gradu na Vrbasu.

“Nažalost ili naradost pripremili smo naš standardni repertoar. Mislim da će zabava biti odlična”, rekao je Knezović.

Bend “Zoster” je aktivno na sceni punih 20 godina, a Mario se prisjetio njihove prve turneje koja je bila upravo u Banjaluci, u gradu gdje su rado viđeni gosti.

“Naše prvo gostovanje je bilo u Banjaluci 2002. ili 2003. godine. Kako ste i sami rekli, rado smo viđeni gosti i u Banjaluci imamo vjernu i fantasticnu publiku. Nadam se da se to nije promijenilo u međuvremenu”, rekao je Knezović.

Kako bend postoji dugi niz godina, muzičar ističe da su im se dešavale razne stvari na turnejama i u susretima sa svojim obožavocima. Upravo ovi susreti su sjećanja koja “Zoster” rado čuva.

“Najljepše stvari koje smo doživjeli su putovanja i poznanstva i prijateljstva koja smo stekli u mnogim gradovima. Ružne stvari zaboravimo odmah. Ne nosimo ih kući”, naglasio je Knezović.

“Zoster” je za sada jedan od rijetkih bendova sa ovih prostora koji je imao prilike da se predstavi stranoj publici, za koju kažu da se ne razlikuje mnogo od naše.

“Najveća sličnost između domaće i strane publike je reakcija na muziku. Ljudi plešu što nam je jako važno. A najveća razlika je što domaća publika razumije riječi i pjeva uglas s nama”, rekao je Knezović.

Tekstovi “Zostera” ostavljaju jak utisak na slušaoca i postavljaju svojevrsnu kritiku nepravilnosti u društvu. Ipak Mario ističe da im je sama muzika bitnija od teksta i kritike.

“Ne želimo da se naš muzički opus doživljava kao puko kritiziranje i reakcija na nešto. Želimo praviti muziku radi muzike same. Želimo kreirati i muziku koja je sama sebi svrha. A ne da stalno nešto poručujemo”, naglasio je Knezović.

Bend već aktivno radi na novom materijalu, a kako ističu, publika uskoro može očekivati i prvi singl.

“Na pola smo puta do gotovog albuma. Izbaćemo uskoro i prvi singl. Nadahnuće je posvuda. Samo je pitanje koliko imamo snage da svako nadahnuće pretočimo u konkretnu kompoziciju. Nije to lako”, dodao je Knezović kroz smijeh.

Muzičar ističe da se bend svakodnevno susreće sa brojnim izazovima, ali da je najveći izazov izaći iz komfora te napraviti značajan iskorak u muzičkom smislu.

“Mi imamo svoju publiku i ne želimo biti dosadni nego novi i publici i sebi. To je najveći izazov. Da nam ne dosadi sve to”, zaključio je Knezović.

Publici koja planira doći na nastup “Zostera” u KSB-u je poručio da se pripremi za odličnu zabavu i ples.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Britanski magazin Songlines proglasio Mostar Sevdah Reunion najboljim bendom u 2024.
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
Kultni splitki hip-hoperi TBF, 8. aprila dolaze u banjalučki KSB
);