Home > Muzika > Manu Chao oduševio publiku u Banjaluci

Manu Chao oduševio publiku u Banjaluci

U banjalučkom KSB-u sinoć je održan koncert za pamćenje, jedne od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda, Manu Chao, kojem je ovo bio prvi nastup u gradu na Vrbasu. Fenomenalni trojac koji čini njegov projekat “El Chapulin Solo”, sa kojim je trenutno na balkanskoj turneji, rasplesao je oduševljenu publiku, te nezaboravnim ritmovima, tekstovima i melodijama u trajanju od dva i po sata, održao nastup koji će se dugo pamtiti i o kojem će se dugo pričati.

Nakon završenog nastupa, Manu je kako to obično i biva, nastavio druženje sa publikom uz razgovor, osmijeh i fotografisanje. Neki su još tokom nastupa imali sreću i čast da zasviraju sa ovom pravom muzičkom legendom, čiji je rad i muzika motivacija mnogima u pravljenju prvih muzičkih koraka.

“Ovo je definitivno drugačija energija nego na svim akustičnim koncertima do sad. Iskreno se nadam, pošto ovo nije šou sa “La Venturom” da ćemo doći u tom sastavu i nastupiti pred ovom sjajnom i ludom publikom. Na samom kraju koncerta bilo je opšte ludilo, ta predivna energija koju imate i hvala vam na tome. Vidimo se”, rekao je Manu za Eho-portal.

Snažne emocije i pozitivne vibracije koje Manu nosi sa sobom mogle su potpuno jednakim intezitetom da se osjete od prve do poslednje pjesme. Nizali su se njegovi najveći hitovi “Me gustas tu”, “Bongo Bong”, “La Vida Tombola”…., a publika je kompletnu atmosferu upijala u jednom dahu.

Za prvu posjetu Banjaluci odlučio se za nastup u acoustic verziji u manjem i intimnijem ambijentu. Oduševljena publika i veliko interesovanje koje je iskazano za ovaj koncert samo su potvrdili da željno iščekujemo njegov sledeći dolazak u naše krajeve i da se nadamo da ga uskoro slušamo u nekom drugačijem i neobičnijem ambijentu, jednom od onih u kojima i sam voli da nastupa.

“Kao organizatori festivala koji se od mnogih drugih izdvaja i razlikuje prvenstveno po ambijentu u kojem se održava, pozvali smo ga da bude naš gost na Tjentištu u nekom narednom periodu i da mu predstavimo magiju Sutjeske. Iskreno se nadamo da će ova uspješno započeta saradnja i rezultirati fenomenalnim nastupom Manu Chao-a, u podnožju planinskih masiva NP Sutjeska”, istakli su organizatori ovog koncerta.

OK team nastaviće da prenosi dašak atmosfere sa Tjentišta i u ostale krajeve BiH, a zajedno uživamo u najboljem provodu 17/18/19 jula 2020. godine u NP Sutjeska na sedmom po redu Nektar OK Festu.

Zoran MATIĆ

);