Home > Muzika > Maks Juričić objavio singl u čast Vlade Divljana (video)

Maks Juričić objavio singl u čast Vlade Divljana (video)

Muzičar Mladen Maks Juričić novim autorskim projektom “Plesač sporog Stepa” objavljuje četvrti singl “7 nota 100 života” kojim odaje počast Vladi Divljanu, sopštili su producenti.

Juričić je gitarista koji je od Azre i Filma preko Le Cineme, Vještica stigao do Ljetno kino big banda i bio jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana.

Prijateljstvo i saradnja starih drugara Maksa i Vlade ima dugu istoriju. Upoznali su se s gitarama u rukama krajem 1980. godine na omladinskom festivalu u Subotici ne znajući da je tada počeo “novi talas” i da će bendovi u kojima su svirali obilježiti to vrijeme.

Više od 30 godina kasnije, promjenivši nekoliko kontinenata, “talasa”, bendova i država, nastavili su saradnju koja je ostala zabilježena na izdanju “4 godišnja doba” i koncertnom albumu “Live@Tvornica” u izdanju “Aquarius records”.

Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za legendarni album “4 godišnja doba” Vlade Divljana & Ljetnog kina.

“Vlada nas je ostavio pre pet godina, u trenutku kad smo zajedno sa bendom “Ljetno kino” snimili jednu od njegovih najlepših pesama “Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pesme obukli u novo odelo. Svakog proleća se okupe prijatelji u njegovu čast, prošle godne uz premijeru filma “Nebeska tema”, a pre toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. “7 nota 100 zivota” je moj mali doprinos i velika želja da saradnju sa Vladom Divljanom simbolično produžim još jednom pesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama”, rekao je Juričić.

You may also like
Bio je “najveći džentlmen rokenrola”: 5 godina od smrti Vlade Divljana
Objavljen trejler filma “Nebeska tema”, o liku i djelu Vlade Divljana
);