Home > Muzika > Mahmut Orhan stiže na “Sea Star” festival

Mahmut Orhan stiže na “Sea Star” festival

Mahmut Orhan, istanbulski house producent i DJ čiji su planetarni megahitovi osvojili svjetske top liste, pojačaće zvjezdanu postavu ovogodišnjeg „Sea Stara” koja će sletjeti u magičnu Stella Maris lagunu u Umagu 24. i 25. maja!

Karijera turske superzvijezde eksplodirala je u prošle dvije godine zahvaljujući nepogrešivom talentu za hitove koji su zajedno na internet video servisima skupili gotovo vrtoglavih milijardu pregleda, zbog čega ga često uspoređuju s Robinom Shultzom i Lost Frequences!

Orhan na Sea Star donosi zvuk globalnih house hitova, ogromnih radijskih favorita, poput “6 Days” i “I Feel”, ali i službenog remiksa uvodne špice čuvene serije “Igre prijestolja”. Mahmut je postao obavezno ime vodećih svjetskih festivala, među kojima se izdvaja prošlogodišnji nastup na glavnoj pozornici “Exita” pred 30.000 ljudi, rame uz rame s Davidom Guettom i Martinom Garrixom. Zbog izuzetne vještine da izbacuje megahitove uspoređuju ga s Robinom Schulzom i Lost Frequencies.

Mahmut Orhan pojačat će furioznu “Sea Star” postavu u koju su se već upisali najpopularnija hip-hop grupa svih vremena “Wu Tang Clan”, sve traženija trap-jazz diva IAMDDB, ali i najveće elektronske zvijezde svijeta Sven Väth i Nina Kraviz, te apsolutni heroji novih generacija Ilario Alicante i Enrico Sanguliano!  Da regija ne zaostaje po kvalitetu, potrudiće se da uživo dokažu Hladno pivo, Vojko V, Fox, Petar Dundov, DJ Jock, Kranšvester, HAZZE i brojni drugi!

Mahmut Orhan dobro je poznat Exitovoj publici inovativnim miksom house muzike kojoj daje melodijske elemente iz turskog kulturnog naslijeđa, posebno u njegovom prvom hitu “Age of Emotions” koji mu je donio ugovor s prestižnim izdavačem Ultra Records.

Njegov planetarno popularni megahit “Feel”, kojim je pokorio svjetske top liste i radijske postaje, bilježi gotovo 350 miliona YouTube pregleda i sedmicama je bio najprodavaniji hit na najvećoj online prodavaonici DJ scene Beatport, kao i među 20 najprodavanijih na iTunes servisu u više od 20 zemalja. U svijet dance muzike ušao je remiksirajući trake iz 80ih i 90ih, a njegova kombinacija soulful deep housea i groovy indie dancea dovela ga je do izdavanja na više labela te mu priskrbila titulu jednog od najviše obećavajućih dance izvođača na svijetu. Mahmut će publiku “Sea Stara” očarati pravim ljetnim DJ setom u kojem se mogu očekivati i magični miksevi singlova kao sto su “Age of Emotions”, “Uprising”, “Believe Me Now”, “Hold You”, “Way To Life”, “Vesaire”, “I Feel Your Pain” i ultimativne ljetne plesne himne – “6 Days”!

Ulaznice za Sea Star mogu se kupiti u BiH po cijeni od 64KM.

You may also like
ODRŽANO PRVO VEČE ŠA FESTA
Gitarski rifovi i deveta umjetnost obilježili drugo festivalsko veče „Nektar Garden Festa“
Sve je spremno za početak Nektar Garden Festa
Završen je peti Moto Fest
);