Home > Muzika > Magnifico predstavlja novu himnu slobodi

Magnifico predstavlja novu himnu slobodi

Robert Pešut – Magnifico, autor takozvane „najskuplje“ pjesme u kafani, Pukni zoro, kreator muzike za filmove Montevideo i Senke nad Balkanom, planetarnoj publici predstavlja novu pjesmu. Singl Say No When You Gotta Say Yes je muzički komentar umjetnika na sadašnjost, na trenutak u kojem svako od nas može postati okidač promjena.

“Neka nas vode drskost, humor, razigranost i vlastito razmišljanje na putu do slobodnog duha” – poručuje Magnifico.

Video za novi singl snimljen je u jednostavnoj formi, uz pomoć iPad-a i sa efektima koji su dostupni u svakodnevnom životu kroz društvene mreže. Za režiju je bio odgovoran Mark Pirc

(Studio 7), koji je sa Magnificom uradio i njegovu pjesmu Pegica.

Single Say No When You Gotta Say Yes izlazi 16. novembra i kao limited edition 7’’ vinil. Na coveru Magnifico u rukama drži igle za pletenje i pletivo. Slika predstavlja jedno od mogućih tehnika koje pokazuju kako ostati slobodnog duha u ekstremnim uslovima. 

Šarlatan, kauboj i prvak žanra Balkan-disco-schlager je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri uspio u tome da njegove pjesme budu čak i tema diskusije u Evropskom parlamentu, dok su hitovi kao što su Hir Aj Kam Hir Aj Go i Give Mi Mani, sa izdavačkom kućom Sony obišli cijeli svijet. Njegove pjesme su bile sastavni dio ne samo serija na Balkanu, već i popularne američke serije CSI Miami, kao i prošlogodišnje HBO španske serije Foodie Love.

U oktobru ove godine dodijeljena mu je peta Zlatna Antena u karijeri, ovog puta za najbolju muziku u TV seriji Senke nad Balkanom 2.

You may also like
Buč Kesidi objavili spot za pjesmu ‘Nedjelja ujutro’
“Elemental” objavili spot za pjesmu “Ilica”
);