Home > Muzika > LUZ KASAL nastupila na BL Festu: Španska diva oduševila Banja Luku

LUZ KASAL nastupila na BL Festu: Španska diva oduševila Banja Luku

Nisam siguran da ljudi kapiraju kakva je diva sinoć nastupila u Banja Luci. Luz Kasal je jedna od najvažnijih predstavnika španske muzičke kulture na svijetu, žena koja svojom harizmom i nevjerovatnim vokalom oduševljava publiku širom svijeta.

Budući da je vrijeme sinoć bila upitna kategorija treće veče Banja Luka Festa se održalo u Dvorani Borik, ovom prilikom čestitam organizatorima na brzoj reakciji i mogućnosti da prilagode dvoranu za ovakav koncert u tako kratkom vremenskom roku.

Publika je oduševljeno dočekala izlazak dive na scenu. Publiku je počastila numerama “Piensa En Mi”, “Uno Ano de Amor” iz filmova Pedra Almodovara, kao I “Madrugas” iz filma “Montevideo, vidimo se”, koju je Luz Kasal radila zajedno s poznatim muzičarem Magnifikom.

Mislim da nije bilo telefona u sali koji nije snimao “špansku verziju Pukni zoro “, a Luz je rekla da joj je veoma drago što je učestvovala u stvaranju ovog filma.

Tokom koncerta nekoliko puta se presvukla i izlazila u sve grandioznijim izdanjima na scenu Banja Luka Festa.

Publika je njene pjesme pjevala kao da razumije španski jezik, jer Luz Kasal pjeva dušom, a to očigledno publika najbolje razumije i to objašnjava gromoglasan aplauz na kraju koncerta.

Ovo će svakako ostati kao jedan od koncerta koje će Banja Luka pamtiti i koji mnogo znače za naš grad, jer ga pozicioniraju visoko na mapi svijeta. Večeras završava Banja Luka Fest uz koncert sjajnog Zdravka Čolića na tvrđavi Kastel. Vidimo se na mjestu dobrih susreta.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
);