Home > Muzika > Litl Ričard je preminuo nakon duge borbe s rakom kostiju

Litl Ričard je preminuo nakon duge borbe s rakom kostiju

Svjetski mediji juče su prenijeli informaciju da je osnivač rokenrola Litl Ričard preminuo u 87. godini. U međuvremenu se javnosti obratio menadžer ovog muzičara koji je objasnio kako je Ričard preminuo nakon duge borbe s rakom kostiju.

Kako prenosi stranica People, menadžer Dik Alen direktno je potvrdio smrt muzičara za ovaj magazin, otkrivši usput uzrok smrti koji je do tada bio nepoznat.

“Litl Ričard je preminuo rano jutros nakon duge borbe sa rakom. Živio je s bratom u Nešvilu, dugo se borio s rakom. Zadnji put smo pričali prije tri sedmice, znao sam da nije dobro, ali on nikada nije želio detaljisati kako se osjeća. Samo bi rekao: ‘Ne osjećam se dobro’. Dugo je patio, trpio je ogromnu količinu boli. Ali nikad nije želio razgovarati o tome”, objasnio je juče Alen, koji je sa Ričardom sarađivao nešto više od 40 godina.

Podsjetimo, 87-godišnji muzičar čije je pravo ime Ričard Peniman, posljednjih se nekoliko godina borio sa brojnim zdravstvenim problemima. Preživio je moždani i srčani udar, a imao je i probleme s kukovima.

Ostaće zapamćen po legendarnom hitu “Tutti Frutti”, koji mu je 1955. otvorio vrata slave, kao i mnogim drugim pjesmama i izvedbama koje su stvorile rokenrol i utjecale na karijere mnogih koji su na scenu stupili poslije njega.

);