Home > Muzika > “Letu Štuke” objavile spot za pjesmu “Topla voda”

“Letu Štuke” objavile spot za pjesmu “Topla voda”

Priznata sarajevska grupa “Letu štuke” idućeg petka, 26. aprila u sklopu regionalne koncertne promocije albuma ‘Topla voda‘ održaće veliki koncert u Domu mladih u Sarajevu.

Nakon uspješnog predstavljanja u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu dugoočekivani četvrti studijski album, koji je pod imenom “Topla voda” u novembru prošle godine donio devet novih pjesama, doživjeće svoju koncertnu izvedbu i pred sarajevskom publikom. Na dosadašnja tri koncerta “Štuke” su ugostile i nekoliko istaknutih muzičara gdje im se u Zagrebu pridružio Darko Rundek i Igor Pavlica, u Beogradu Srđan Žika Todorović, Amira Medunjanin, Masa Mor i Branislav Trifunović koji će im se ovom prigodom pridružiti i u Sarajevu uz vrhunske muzičare i prije svega prijatelje “Dubioza Kolektiv” i grupu “Skroz”.

Ususret koncertu ovih dana snimljen je i video spot za novi singl ‘Topla voda’, ujedno peti, naslovni s aktuelnog albuma o kojem jedan od vodećih kantautora regije, Dino Šaran govori:

“Posebna ritmom i atmosferom pjesma ‘Topla voda’ kroz pitanja od životne važnosti nosi jasnu i jednostavnu poruku: pitanje balansa. Što je to u što vjerujemo i da li nam je zaista važnije od gole egzistencije? Lov na licemjera u sebi. Gotovo hipnotička elektronika i melodija starog kafanskog refrena kao da suočavaju nove i stare vrijednosti”, rekao je Šaran.

Prateći video spot snimljen je na nekoliko zagrebačkih lokacija u režiji Radislava Jovanova Gonza. Spot je prožet slikovitim, metaforičnim kadrovima gdje se u fokusu našlo nekoliko različitih ljudskih profila koje su mimikom i koreografijom gledatelju uspješno približili plesači/glumci Kristijan Musić, Iva Richtermoc, Lana Krstulović i Abdoulie Jobe. Kako i sam Dino naglašava možda će neko, slušajući i gledajući video za novi singl, uspijeti doći do određenih odgovora ili će ih barem ritam pjesme natjerati na ples.

Prema dinamici prodaje karata za sarajevski koncert vlada veliki interes i ne sumnjamo kako će ih i domaća publika, kao što su i mnogobrojni obožavaoci u regiji, s oduševljenjem dočekati i time potvrditi veličinu i važnost ovog benda koji je i nakon 13 godina od izlaska prvog studijskog albuma još uvijek aktuelan, oštar i svjež, izazivajući i dalje podjednaku pažnju publike i kritike.

Uz naslove s novog album kao što su ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice, i ‘Zemlja gori’, poseban koncertni repertoar nošen bezvremenskim naslovima poput ‘Mjesto za dvoje’, ‘Minimalizam’, ‘Sunce’, ‘Tesla’, ‘Šutiš’ dodatni su povod da se ova koncertna poslastica ne propusti.

Ne sumnjamo da će i kultni prostor Doma mladih, kao što je bilo u Tvornici kulture, Orto baru i Domu omladine, biti  ispunjen odličnom atmosferom, energijom i emocijama.

Ulaznice za koncert 26. aprila u Domu mladih su u prodaji na biletarnicama Skenderija i BKC te u mreži i online prodaji portala kupikartu.ba.

You may also like
Činčila je nominovana za najbolji animirani video na Muzzik Video Awardsu!
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
Sting dolazi u Sarajevo
Činčila je objavila novi spot “Pogledaj”
);