Home > Muzika > “Letu Štuke” na Kontaktu u Beogradu

“Letu Štuke” na Kontaktu u Beogradu

Legendarna grupa predvođena istaknutim autorom Dinom Šaranom imaće svoj premijerni nastup u “SubBeernom” centru u Beogradu na četvrtom Kontaku u subotu, 21. marta u 21 čas. Premijerni u smislu da su “Letu Štuke” u posljednjih nekoliko godina osvajale različite koncertne prostore, ali ne i Cetinjsku ulicu, poznatiju kao “Music’n’Art Distict”.

Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvijek aktuelna, hirurški precizno secira društvena stanja i događanja. To je jedan od glavnih razloga koji ovaj bend drži u samom vrhu muzičke scene regiona i zbog kojih važe za miljenike publike.

Pred nastup na manifestaciji Kontakt 2020 Letu Štuke su objavile i novi video spot za pesmu “Žad”. Muzika koju stvaraju Šaran i ekipa bila je primarna inspiracija umjetnice Žane Force, koja potpisuje ovaj novi, očaravajući spot, nastao u tehnici ulje na staklu. Dugotrajan ručni proces kroz koji je prošla ne bi bio moguć bez pjesme kao duhovnog vodiča.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision prodajnim mjestima, kao i u kafeu “Šikarica” (Skadarska 22, Beograd) po cijeni od 1.200 dinara. Na veče koncerta, na ulazu u SubBeerni Centar, koštaće 1.500 dinara.

Podsjećamo, Kontakt je godišnja manifestacija, posvećena muzičkom biznisu, koja već četvrtu godinu okuplja muzičare iz regiona, kao i ostale važne aktere u muzičkom biznisu. Cilj Kontakta je, prije svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umjetnosti, koji svakako imaju nezanemarljiv doprinos privrednom razvoju.

U muzičkom dijelu programa, pored benda “Letu Štuke” čiji je nastup zakazan za 21. mart u “SubBeernom” centru, na Kontaktu 2020 nastupiće i “Električni orgazam” 19. marta u Kombank dvorani; 21. marta u klubu “Drugstore” priprema se proslava jugoslovenske new wave epohe – nastupiće “Paraf”, “Obojeni program” i “Artan Lili”; a posebnost ovogodišnjeg Kontakta biće i koncert koji će biti priređen 20. marta u Hali sportova “Ranko Žeravica” – radi se o koncertu “Za Koju”, za što brži oporavak frontmena “Disciplin A Kitschme” na kojem nastupaju “Bajaga i Instruktori”, “Partibrejkers”, “YU Grupa” sa specijalnim gostima – Radomirom Mihajlovićem Točkom i Nikolom Čuturilom, Čuturom, kao i grupa “Straight Mickey and the Boyz”.

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
NIK MEJSON u Beogradu: Izvještaj sa koncerta
Bendovi optužuju Beer Fest za prevaru
Bez Sajma knjiga u oktobru: Odložen do decembra
);