Home > Muzika > Legendarni Joris Voorn stiže na tvrđavu Kastel

Legendarni Joris Voorn stiže na tvrđavu Kastel

Fresh Wave Heaven lista superstar DJ zvijezda kompletira se za još jedno legendarno ime! Na tvrđavu Kastel ovog ljeta stiže holandski DJ Joris Voorn! 

Fresh Wave Heaven u drugoj festivalskoj večeri predstavlja Jorisa Voorna, jednog od headlinera ovogodišnjeg izdanja Nektar Fresh Wave Festivala! Holandski DJ i producent, Joris Voorn dugogodišnju karijeru započeo je još 2003. godine i to osvojenom nagradom za talent u svojoj zemlji. Samo šest godina poslije, 2009.godine kao autor i producent potpisao se na singl Sweep Thr Floor čime je istorija elektronske muzike otvorila vrata za ovog izvođača.

Apsolutni hit i himna Ibize brzo mu je donijela mnogobrojne festivalske i klupske nastupe i priliku da svoj talent i specifičan odabir muzike prezentuje publici širom svijeta. A da se zaista radi o vanserijskom izvođaču potvrđuje i činjenica da je u posljednjoj dekadi često bio resident velikih klubova na Ibizi kao što su Ushaia i Amnesia, te headliner velikih svjetskih festivala poput  Parklife (Manchester), Movement (Detroit), Tobacco Dock (London), Ultra (Miami), Mysterylands (Amsterdam), Hideout (Croatia), Electric Zoo (New York), BPM (Mexico)…

Bogat je produkcijski rad Jorisa Voorna, recimo, njegov posljednji album „Nobody Knows“, proglašen je za najbolji elektronski album 2014. godine  od strane američke Billboard Top liste. Često producira i izdaje, a vlasnik je i dvije izdavačke kuće, Rejected i Green, koje bilježe značajne rezulate u industriji svjetske elektronske muzike. Nemjerljiv je njegov doprinos elektronskoj muzici jer kroz svoju afirmaciju istovremeno je afirmisao elektronsku muzičku scenu holandske metropole i epicentra techno zvuka Amsterdama.

Dašak te scene osjetiće svi koji ovog ljeta posjete Fresh Wave Heaven, a podsjećamo da je u prodaji ograničeni kontigent promotivnih TRODNEVNIH festivalskih ulaznica po cijeni od 65KM i dostupne su na on line ticket servisima: kupikartu.ba i gigstix.com.

Provjerite našu ponudu smještaja u Banjaluci za vrijeme osmog izdanja Nektar Fresh Wave Festivala kao i sve ostale informacije na www.freshwavefestival.com

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
);