Home > Muzika > Konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021: Program, gosti i teme

Konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021: Program, gosti i teme

Druga po redu konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021 biće održana u subotu, 18. septembra u banjalučkom Domu omladine. Nakon godinu dana pauze zbog pandemije, u grad na Vrbasu dolaze neki od najeminentnijih artista, producenata, organizatora i promotera da sa domaćom publikom podijele iskustva rada tokom najizazovnije godine do sada. 

Konferencija će biti otvorena u 11 časova, a prva panel diskusija “Music vs Covid” bavi se trenutnim stanjem na sceni izazvanim pandemijom.

Koliko nas je pogodila pandemija, kako smo se snašli, kako da opstanemo, i koji su novi načini komunikacije sa publikom – na ova pitanja odgovore će pokušati da daju: Dejan Milićević (Beograd), Mladen Tomić (Banjaluka), Sagor Mešković (Beograd), Strahinja Grahovac (Banjaluka).

Na panelu će biti riječi i o tome da li “novo normalno” otvara nove mogućnosti i načine rada, ali i o uticaju medija i društvenih mreža na scenu, kao i o lansiranju novih zvijezda za kratko vrijeme.

Važan dio diskusije biće i medijske kampanje, uticaj medija na izbor izvođača za događaje, da li publika dolazi da gleda ili da sluša izvođače, da li je važnije producirati i stvarati ili se fokusirati i ulagati u promociju…

Drugi dio konferencije nazvan “Edukacija – pozitivni primjeri” upotpuniće Dejan Ilić Woodie, Luka Ćurguz, Marko Vuković i Miloš Drvenica. Ovaj dio programa posvećen je pozitivnim primjerima poput škola DJ-inga i muzičke produkcije, radionica, važnosti edukacije i stalnog usavršavanja, učešću na takmičenjima…


Magistar zvukovnih umjetnosti i predavač muzičke produkcije na Londonskom SAE Institutu Haris Čustović u okviru konferencije održaće Ableton Live radionicu, u okviru koje će prisutni iz prve ruke imati priliku da savladaju neke od najvažnijih “trikova” rada u Ableton programu.  

Važno je napomenuti i da će tokom konferencije BLEMC 2021 u Domu omladine biti otvorena izložba plakata i flajera sa događaja koji su u našem gradu organizovani u posljednje dvije decenije.

Registracija učesnika je pola sata prije otvaranja konferencije, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan. Više informacija potražite na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/4445646718862189

Banja Luka Music Conference 2021. podržana je od strane Grada Banjaluka.

You may also like
Kako je nastao “We Will Rock You”, legendarni hit grupe Queen
Večeras na Kastelu počinje “Moto Fest”
Koncert gitariste MURISA VARAJIĆA u Art dvorištu Banskog dvora
Grmljavina motora i rokenrola za vikend na Kastelu
);