Home > Muzika > Konferencija “BLEMC 2019” za sedam dana u Banjaluci

Konferencija “BLEMC 2019” za sedam dana u Banjaluci

U banjalučkom Domu omladine 10. i 11. maja biće održana prva konferencija “BLEMC 2019”, u okviru koje u Banjaluku stižu gosti iz Londona, Berlina, ali i cijelog regiona.

Dnevni program trajaće od 10 do 18 časova, a u okviru njega biće održano 12 radionica, panela i diskusija kojima je zajednička stvar – elektronska muzika.

U petak, 10. maja publika i gosti će upoznati scenu iz ugla domaćina gdje će Mladen Tomić i Siniša Tamamović (“Night Light Records, Banjaluka”) predstaviti gostima svoj način rada i najvažnija iskustva iz prethodne dvije decenije, tokom kojih su putovali i nastupali širom svijeta, vodili uspješnu izdavačku kuću, pronalazili vremena za samostalne projekte, ali i za privatni život.

Prvi dan konferencije biće dijelom posvećen i mladim snagama sa domaće scene, koji će u okviru svog panela publici približiti izazove s kojima se sreću, kao i prednosti koje imaju naspram kolega koji su počinjali nekoliko decenija prije njih.

DJ Lion će nam na “BLEMC2019” radionici posvećenoj produkciji na licu mjesta pokazati kako nastaje magija, odnosno kako da napravite tehno traku za tri sata.

Zhivorad Milich poznatiji kao Dj Lion pionir je andergraund scene na Balkanu. Lion dolazi iz Bugarske, a posljednjih osam godina živi i radi u Berlinu, gdje je završio studije na SAE Berlin.

O kvalitetu njegovog rada možda najbolje govori i činjenica da mu je podršku pružio i veliki Richie Howtin. Vlasnik je izdavačke etikete Patent Skillz Records.

Nakon dnevnih programa u Domu omladine, zabava se nastavlja u klubu KSET, gdje će se za miks pultom smjenjivati gosti i učesnici konferencije u b2b setovima.

Narednog dana, u subotu, 11. maja program otvara panel na temu izdavaštva i brendiranja, a nakon toga specijalni gost iz Londona, Haris Čustović održaće radionicu na temu “Zvuk između snimka i sekvence”. Haris je muzičar, producent, DJ i magistar zvuka.

Ovaj umjetnik predaje muzičku produkciju na londonskom SAE Institutu, svira violinu i klavir, komponuje, producira, a osnivač je i vinil etikete “Laus Music” koja postoji skoro 20 godina.

Naredni panel posvećen je festivalima. Razgovaraćemo o iskustvima sa svjetskim zvijezdama, uspjehu na međunarodnoj sceni, kao i izazovima koji se nalaze pred organizatorima sa predstavnicima festivala poput “Exita”, “Fresh Wave” festivala, “Decibela”, “Garden of Dreams”.

Jedan od učesnika je i Sagor Mešković. Banjalučanin po rođenju, Beograđanin po mjestu življenja, Sagor je jedan od pionira banjalučke elektronske scene.

Na BLEMC 2019. se vraća kao direktor komunikacija EXIT-a, u kojem je od 2003., a čiji je šef sektora komunikacija postao prije tačno deset godina. U tom periodu bio je jedan je od ključnih ljudi u organizaciji najvećih koncerata izvođača kao što su Madona, Ejmi Vajnhaus, “RHCP”, “Depeche Mode”, “Iron Maiden”, Bob Dilan, Enio Morikone, Sting i mnogi drugi.

Na samom kraju drugog dana konferencije predstavnici banjalučkih medija razgovaraće o medijskom praćenju elektronske scene, prostoru kojeg ova muzika dobija u medijima i najboljim platformama za dopiranje do publike.

Nakon ovog panela program će se nastaviti na tvrđavi Kastel, i to na velikoj žurci na kojoj, s obzirom na broj učesnika, plesa i raznovrsnosti svakako neće nedostajati. Dodatne informacije potražite na oficijelnoj stranici banjaluka-music-conference.com, kao i na Facebooku i Instagramu.

);