Home > Muzika > Koncert Jovane Raljić i Hafeza Babašahija u nastavku onlajn repertoara Banskog dvora

Koncert Jovane Raljić i Hafeza Babašahija u nastavku onlajn repertoara Banskog dvora

Sa željom da nastavi  kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Banski dvor započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima naše ustanove.

Poslije uspješnog  četvrtog  onlajn emitovanja na YouTube kanalu Banskog dvora, koncerta KOMBAJN KVARTETA, peti onlajn koncert biće emitovan 12. maja u 20:00 časova. Publika će biti u prilici da uživa u koncertu renomirane banjalučke muzičke umjetnice sa adresom u Beče, JOVANE RALjIĆ (violina) i isto tako cijenjenog pijaniste, takođe sa adresom u Beču, HAFEZA BABAŠAHIJA.

Ovi muzički umjetnici održali su koncert na 2. Internacionalnom festivalu muzike JESENjA SONATA.

-Seriju onlajn emitovanja nastavljamo sa još jednim izuzetnim koncertom sa prošlogodišnjeg Internacionalnog muzičkog festivala “Jesenja sonata”. Srećni smo što i kroz ovaj koncert promovišemo još jednog vanserijskog domaćeg umjetnika i violinistkinju koja je u prethodnih nekoliko godina ostvarila zavidnu internacionalnu karijeru– rekao je direktor „Banskog dvora – Kulturnog centra“ Mladen Matović.

I ovom prilikom posebno želimo istaknuti činjenicu da su svi koncerti iz ove serije snimljeni u skladu sa najvišim televizijskim normama, u sistemu više kamera i vrhunskoj HD rezoluciji, nakon čega je realizovana posebna audio i video postprodukcija. To će svakako doprinijeti potpunijem audio i video ugođaju prilikom samog praćenja svakog koncertnog emitovanja.

Sva koncertna emitovanja će se moći pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Banskog dvora:  https://www.youtube.com/watch?v=lPcQRfhzpu0

You may also like
Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić koncertima u Art dvorištu Obilјežavaju 10 godina zajedničkog rada
Balkan Express i Palladio String Quartet održali dva koncerta u Banskom dvoru
Počele pripreme za 4. regionalni festival književnosti “Imperativ”
Promocija zbirke pjesama “LJUBAV, SAMOĆA, TIŠINA” u Vijećnici Banskog dvora
);