Home > Muzika > Koncert “Balkan Express unpluged” u Banskom dvoru

Koncert “Balkan Express unpluged” u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 03. marta (utorak) 2020. godine u 20:00 časova biće održan koncert kultnog banjalučkog benda BALKAN EXPRESS UNPLUGGED.

“Balkan Express” čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlaisavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu u Banskom dvoru biće “Paladio String Quartet”,  operska diva Lidija Pajić, prof. Sanja Čolić Zelić, vokal Tea Čolić, te mladi gitarista Strahinja Nikić.

“Prošli akustični koncert u Banskom dvoru bio je odličan, reakcije publike bile su nevjerovatne i bićemo prezadovoljni ako se to ponovi. Naravno, ovaj put želimo da budemo još bolji. Postavka instrumenata će biti ista kao i na prošlom koncertu.  Opet su sa nama na sceni gudači, a ovaj put i tri bek vokala. Definitivno će aranžmanski naše autorske pjesme zvučati drugačije, pogotovo za nas koji smo sušta suprotnost od tog epiteta “unplugged”. Izazov je prearanžirati pjesme, a zadržati im kvalitet. Banski dvor nije naše prirodno okruženje i generalno akustika nije naše prirodno okruženje, ali u toliko više nam je to izazov”, poručili su iz benda „Balkan Express“.

Banjalučki bend “Balkan Express” osnovan je u oktobru 1996. godine. Na samom početku svirali su obrade stranih hitova. Nastupali su po klubovima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Slovenija kao i u Italiji.  Godine 1998. godine izlazi prvi autorski album pod nazivom “Preporučeno” u izdanju ITMM Beograd. Album je sniman u studiju “Akademija” BG. Drugi album benda “Ša la la la la” izlazi 2007. godine u produkciji TREND BL. Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti.

You may also like
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
KONCERT BENDA „DUBIOZA KOLEKTIV“ 17. JUNA U BANJALUCI
Balkan Ekspres održao koncert u Banskom dvoru
Sting dolazi u Sarajevo
);