Home > Muzika > Koncert Aleksandre Asye Radonjić u Banskom dvoru

Koncert Aleksandre Asye Radonjić u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 23. decembra (srijeda) 2020. godine u 20 časova biće održan koncert Aleksandra Asya Radonjić (vokal i gitara).

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici je ograničen, a obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Aleksandra ASYA Radonjić iznosi široku paletu žanrova iz svjetske muzičke baštine na 44 jezika, nastojeći da publiku upozna sa različitim kulturama i da donese ugođaj vanvremenosti i vanprostornosti, te da ukaže na neke od iskonskih vrijednosti čovječanstva.

Repertoar sačinjavaju pjesme stare i do dvije hiljade godina, zatim boemski klasici i jazz standardi. Samostalno započevši ovu muzičku priču prije višeod 10 godina, Aleksandru su upravo pjesme i odvele na putovanja, te je bila prepoznata i pred izvornim govornicima, nasljednicima i poznavaocima kako tradicionalne, tako i savremene muzike na njihovom matičnom tlu.  Rođena u Banjoj Luci, posljednjih godina živjela u Srbiji, Grčkoj, Turskoj, Švedskoj, teuz muziku proputovala pola svijeta.

Nastupala je u raznim umjetničkim postavama, pozorišnim predstavama, filmovima, festivalima, brodskim krstarenjima, održala mnogo koncerata samostalno i u saradnji sa domaćim i stranim umjetnicima.  Pored svog zalaganja za očuvanje manirskog pjevanja različitih stilova (poputenka, sufi, fado, rebetika, malufitd.), Aleksandra se bavi komponovanjem, produkcijom, pisanjem, fotografijom, crtanjem i grafičkim dizajnom.

You may also like
Pizza majstori u humanoj misiji u Banja Luci
Počele pripreme za 4. regionalni festival književnosti “Imperativ”
Muzika uživo u RS dozvoljena od 1. marta
Promocija zbirke pjesama “LJUBAV, SAMOĆA, TIŠINA” u Vijećnici Banskog dvora
);