Home > Muzika > Kompletirana “Massive” bina “Fresh Wave Festivala”

Kompletirana “Massive” bina “Fresh Wave Festivala”

Omiljena poklonicima moćnih bas linija i napumpanih beatova na novoj lokaciji unutar tvrđave Kastel, “Massive” bina “Fresh Wave Festivala” u ovogodišnjem izdanju predstavlja sljedeće izvođače: Rahmanee, Filip Motovunski, Haringa, Dee Jah, Iron, Zupany, Marquez V, Woodie, Chvare, Goce, Pips, Vanja Babić.

Prvo festivalsko veče nastupiće velike regionalne zvijezde “drum and base” zvuka Rahmanee i Filip Motovunski. Riječ je o izvođačima koji su zauvijek promjenili muzičku regionalnu scenu donoseći na domaće plesne podijume prepoznatljiv “drum and base” zvuk uz autentičan upliv muzičkih uticaja sa ovih prostora. Pridružiće im se Haringa i Dee Jah, a naredno veče biće u znaku hip hop zvuka.

Publici će drugo festivalsko veče svoje setove predstaviti dobro poznati DJ velikani regionalnog hip hop zvuka! Tako nam iz Beograda dolazi Marko Vuković pod alijasom Marquez V i počastiće nas svojom kolekcijom klasika na vinilu. Njegovi setovi sadrže sve od pravog izvornog fanka i soula, preko old school hip hop-a i RNBa, pa sve do diska i acid jazz numera, a sve to lijepo smišljeno i umiksovano sa elementima scratcha. Scratcha neće nedostajati jer će mu se na bini pridružiti i DJ “Beogradskog Sindikata” Iron, koji je domaćoj publici uvijek rado viđen gost, a isto veče najfinijom hip hop selekcijom publici će se predstaviti Zupany, nekadašnji član kultne novosadske hip hop ekipe pod nazivom “Hain Teny”. Isto veče nastupiće i Resident “Fresh Wave Festivala” DJ Woodie.

Završnica ključanja na “Massive” bini u znaku je probijanja barijera različitih žanrova bliskih hip hop zvuku. Nakon odličnog nastupa Kandžije i njegovog benda “Gole Žene” na predprošlogodišnjem izdanju festivala, službeni Kandžijin DJ i član “Golih Žena”, DJ Pips, publici festivala predstaviće raznovrsan set na koji rijetko ko može ostati imun i ne zaplesati. Resident je i osnivač najeklektičnijeg osječkog klupskog programa, “Big Mama Session”, kao i “#CASA” programa gdje ispoljava svoju iskrenu ljubav prema 4×4 zvuku. Član je Funk delegacije i neumorni istraživač dobrog fanka i soula koji tjera na ples. Iste večeri na “Massive” bini nastupiće banjalučanin Vanja Babić, a po prvi put u goste nam stižu i makedonski izvođači Chvare i Goce, čuveni po DJ vještinama i širokom izboru traka koje koriste na nastupima.

Jasno je da će “Massive” bina ovogodišnjeg izdanja “Nektar Fresh Wave Festivala” ugostiti regionalne prvake drum and base i hip hop zvuka ali i predstaviti široj publici izvođače koji će prvaci možda tek biti.

Ulaznice za 8. izdanje festivala dostupne su na on line ticket servisima kupikartu.ba i Gigstix.

You may also like
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
);