EHO Portal

Kolja objavio spot za “Užički heroin”

Muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je spot sa živim izvođenjem kultne pjesme “Užički heroin”, pred koncerte 29. novembra (22:00) u klubu “Feedback” u Nišu, i potom 2. i 3. decembra (21:00) u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda.

“Uvijek se neka pjesma izdvoji. Ovaj fank s prvog albuma bio je i ostao naša koncertna uzdanica, da tako kažem… A zašto je to tako, ne znam… Pjesma ima svoj karakter, kao i čovjek. I svoju sudbinu”, kaže Kolja.

“Užički heroin”, koji je objavljen na albumu Kolje i “Smaka Bijelog dugmeta” “Mama, nemoj plakati” (2001), sada je zabilježen u nadahnutoj i opasno rasviranoj, skoro devetominutnoj živoj verziji Kolje i benda, s kraja prošle godine i koncerta u rasprodatoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu. Pored Kolje (vokal i gitara), svirali su gitarista Vojislav Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević. Spot je snimio studio “Atomic Visual Support”.

Pred publiku u Nišu i Beogradu Kolja se vraća u pravom trenutku – godinu dana od izlaska odlično prihvaćenog albuma “4 Prsta”, sa koga su se izdvojile “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet” i “Svaku noć je isti mrak”, i deset godina od “Kolje” (2009), na kome su “I eto udade se ti za konja”, “Da li venem ili zrim” i “Maršala Birjuzova 8”.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza dodatno učvrstio i trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom “Grobovlasnici” (2013), a o svojim nastupima kaže: “Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pjevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka”, naglasio je Kolja.

Pogledajte novi video spot za pjesmu “Užički heroin”

izvor: balkanrock.com

);
Visit Us On Facebook