Home > Muzika > Kolja objavio spot za “Užički heroin”

Kolja objavio spot za “Užički heroin”

Muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je spot sa živim izvođenjem kultne pjesme “Užički heroin”, pred koncerte 29. novembra (22:00) u klubu “Feedback” u Nišu, i potom 2. i 3. decembra (21:00) u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda.

“Uvijek se neka pjesma izdvoji. Ovaj fank s prvog albuma bio je i ostao naša koncertna uzdanica, da tako kažem… A zašto je to tako, ne znam… Pjesma ima svoj karakter, kao i čovjek. I svoju sudbinu”, kaže Kolja.

“Užički heroin”, koji je objavljen na albumu Kolje i “Smaka Bijelog dugmeta” “Mama, nemoj plakati” (2001), sada je zabilježen u nadahnutoj i opasno rasviranoj, skoro devetominutnoj živoj verziji Kolje i benda, s kraja prošle godine i koncerta u rasprodatoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu. Pored Kolje (vokal i gitara), svirali su gitarista Vojislav Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević. Spot je snimio studio “Atomic Visual Support”.

Pred publiku u Nišu i Beogradu Kolja se vraća u pravom trenutku – godinu dana od izlaska odlično prihvaćenog albuma “4 Prsta”, sa koga su se izdvojile “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet” i “Svaku noć je isti mrak”, i deset godina od “Kolje” (2009), na kome su “I eto udade se ti za konja”, “Da li venem ili zrim” i “Maršala Birjuzova 8”.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza dodatno učvrstio i trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom “Grobovlasnici” (2013), a o svojim nastupima kaže: “Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pjevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka”, naglasio je Kolja.

Pogledajte novi video spot za pjesmu “Užički heroin”

izvor: balkanrock.com

You may also like
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Marčelo predstavio singl “Dvadeset” i najavio album “Nojeva varka”
);