Home > Muzika > Kelečević: Bez aplauza publike ni naša muzika nema značaja

Kelečević: Bez aplauza publike ni naša muzika nema značaja

Večeras u banjalučkom klubu “Rock Symphony” kafe, održaće se peti po redu festival “#Slušajdomaće” na kojem će nastupiti bendovi “5Rolej”, “Jufkamental” i “Subversion”. Tim povodom u razgovoru za Eho-portal, Marko Kelečević, pjevač i gitarista benda “5Rolej” govori o najavljenom nastupu, putu kojeg je bend prošao od nastupa na “Demofestu” do danas, kao i prirpemi za objavu novog autorskog materijala.

EHO: Najavljen je vaš nastup na događaju #Slušajdomaće, šta planirate predstaviti publici?

KELEČEVIĆ: Na događaju #Slušajdomaće Vol. 5 predstavićemo tri autorske pjesme. Jedna od njih je pjesma sa kojom smo nastupali na prošlogodišnjem Demofestu. Takođe, odsviraćemo tri autorske pjesme u projekt bendu imena “Neki Plavi Mjesec”. NPL čini trojka iz 5Roleja (Milena/Marko/Miloš) zajedno sa Damirom Marjanovićem Šabom na bubnju & Sinišom Rodićem na solo gitari.

EHO: „5Rolej“ je bend koji je za kratko vrijeme privukao pažnju publike, i nastupio je na Demofestu. Koliko za jedan bend koji je tek nastao znači izlazak na takvu binu?

KELEČEVIĆ:  Izlazak na Demofest je posebna čar. Još više ima na značaju jer smo jedan od dva benda iz Banjaluke koji je nastupao i jedan od 30 bendova od ukupno 460 koliko se prijavilo na Demofest. Sam osjećaj svirati na velikoj bini je neopisiv, a Demofest je jedno veliko i nezaboravno iskustvo.

EHO: Vi ste tada osvojili i jednu nagradu, o čemu se zapravo radi?

KELEČEVIĆ: Na prošlogodišnjem Demofestu osvojili smo nagradu za radifoničnost pjesme sa kojom smo nastupili i dobili termin za snimanje u SAE institutu za kreativnost u Beogradu.

EHO: Kada publika može očekivati od vas premijeru novog autorskog rada?

KELEČEVIĆ:  Ulazimo u studio u sljedećih par sedmica i počinjemo sa novim radom. Do kraja godine bi trebali izbaciti jednu ili dvije nove pjesme.

EHO: Sada kada nema Demofesta, koliko će biti teže drugim bendovima da promovišu svoj rad široj publici?

KELEČEVIĆ: Na žalost Demofest je ugašen (za sada). Ako govorimo sa aspekta Banjaluke i BiH teško, mada postoje veoma dobri i pristojni festivali u BiH, pa samim tim i mogućnost da autorski bendovi dođu do izražaja. Demofest je festival koji je ostavio veliki trag kako u Banjaluci, tako i u BiH i Evropi, ali sad kad/dok ga nema autorskim bendovima to treba da bude podsticaj da rade još više i da se prijavljuju na festivale, kao što je #Slušajdomaće.

EHO: Šta poručujete ljudima koji će doći na vaš nastup u „Rock Symphony“ kafe?

KELEČEVIĆ: Dođite bez predrasuda, sa velikim osmjehom i nauljenim dlanovima za gromoglasne aplauze! Jer, bez svega toga ni naša muzika nema značaja.

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
);