Home > Muzika > Kelečević: Bez aplauza publike ni naša muzika nema značaja

Kelečević: Bez aplauza publike ni naša muzika nema značaja

Večeras u banjalučkom klubu “Rock Symphony” kafe, održaće se peti po redu festival “#Slušajdomaće” na kojem će nastupiti bendovi “5Rolej”, “Jufkamental” i “Subversion”. Tim povodom u razgovoru za Eho-portal, Marko Kelečević, pjevač i gitarista benda “5Rolej” govori o najavljenom nastupu, putu kojeg je bend prošao od nastupa na “Demofestu” do danas, kao i prirpemi za objavu novog autorskog materijala.

EHO: Najavljen je vaš nastup na događaju #Slušajdomaće, šta planirate predstaviti publici?

KELEČEVIĆ: Na događaju #Slušajdomaće Vol. 5 predstavićemo tri autorske pjesme. Jedna od njih je pjesma sa kojom smo nastupali na prošlogodišnjem Demofestu. Takođe, odsviraćemo tri autorske pjesme u projekt bendu imena “Neki Plavi Mjesec”. NPL čini trojka iz 5Roleja (Milena/Marko/Miloš) zajedno sa Damirom Marjanovićem Šabom na bubnju & Sinišom Rodićem na solo gitari.

EHO: „5Rolej“ je bend koji je za kratko vrijeme privukao pažnju publike, i nastupio je na Demofestu. Koliko za jedan bend koji je tek nastao znači izlazak na takvu binu?

KELEČEVIĆ:  Izlazak na Demofest je posebna čar. Još više ima na značaju jer smo jedan od dva benda iz Banjaluke koji je nastupao i jedan od 30 bendova od ukupno 460 koliko se prijavilo na Demofest. Sam osjećaj svirati na velikoj bini je neopisiv, a Demofest je jedno veliko i nezaboravno iskustvo.

EHO: Vi ste tada osvojili i jednu nagradu, o čemu se zapravo radi?

KELEČEVIĆ: Na prošlogodišnjem Demofestu osvojili smo nagradu za radifoničnost pjesme sa kojom smo nastupili i dobili termin za snimanje u SAE institutu za kreativnost u Beogradu.

EHO: Kada publika može očekivati od vas premijeru novog autorskog rada?

KELEČEVIĆ:  Ulazimo u studio u sljedećih par sedmica i počinjemo sa novim radom. Do kraja godine bi trebali izbaciti jednu ili dvije nove pjesme.

EHO: Sada kada nema Demofesta, koliko će biti teže drugim bendovima da promovišu svoj rad široj publici?

KELEČEVIĆ: Na žalost Demofest je ugašen (za sada). Ako govorimo sa aspekta Banjaluke i BiH teško, mada postoje veoma dobri i pristojni festivali u BiH, pa samim tim i mogućnost da autorski bendovi dođu do izražaja. Demofest je festival koji je ostavio veliki trag kako u Banjaluci, tako i u BiH i Evropi, ali sad kad/dok ga nema autorskim bendovima to treba da bude podsticaj da rade još više i da se prijavljuju na festivale, kao što je #Slušajdomaće.

EHO: Šta poručujete ljudima koji će doći na vaš nastup u „Rock Symphony“ kafe?

KELEČEVIĆ: Dođite bez predrasuda, sa velikim osmjehom i nauljenim dlanovima za gromoglasne aplauze! Jer, bez svega toga ni naša muzika nema značaja.

You may also like
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
358 prijavljenih demo bendova za ovogodišnje izdanje Demofesta
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
);