Home > Muzika > Kaliopi za Eho: Publika u Banja Luci je uvijek bila vrhunska, magična i iskrena

Kaliopi za Eho: Publika u Banja Luci je uvijek bila vrhunska, magična i iskrena

Makedonska pop diva Kaliopi je sinoć nastupila u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Rasprodana velika sala je uživala uz ovu iskrenu, fenomenalnu, emotivnu, energičnu pjevačicu i kantautorku.

Budući da je nekoliko puta nastupala u gradu na Vrbasu poznato je da je publika ovdje obožava i da se raduje svakom koncertu i susretu. Ona onako harizmatična sa tim čistim i moćnim vokalom, a pogotovo u intimnom ambijentu Narodnog pozorišta izaziva kod publike taj “sveopšti najež” koji vas drži i čini sretnim, zaboravljate na sve i ostajete fokusirani na koncert. Magično samo kako Kaliopi umije.

Zajedno sa svojim bendom priredila je koncert za pamćenje. “Hajde da pjevamo”, “Lokomotiva”, “Mrvica”, “Kofer ljubavi”, “Vučica” su samo neke od pjesama koje je publika pjevala u glas sa Kaliopi. Takođe, počastila nas je sa nekoliko obrada kao na primjer “Makedonija” grupe “Time”, “Kesteni” grupe “Alisa” i tradicionalnom numerom “Makedonsko devojče” i sve te pjesme u njenoj izvedbi imaju posebnu emociju i specifičan šarm te na taj način pravdaju svoje mjesto na setlisti.

Publika je slušala sve “komande”, ustajala i plesala, aplaudirala, pjevala najbolje što može i za takav trud nagrađena je bisom uz “Crno i belo” i “Rođeni” što je izazvalo iskreno oduševljenje i ovacije. Od publike se oprostila uz najljepše želje i osmjeh, raširenih ruku do sledećeg druženja.

Poznato je da Kaliopi ima sjajnu interakciju sa publikom, taj iskreni i prisni odnos. Shodno tome na binu je izvela djevojčicu koja joj je poklonila cvijeće. Momku koji je iz Gradiške doputovao na koncert poklonila je svoj šešir, a kada je saznala kome u publici je rođendan, sišla je među nas, čestitala i šetajući kroz publiku pjevala na opšte oduševljenje svih.

Razgovarali smo sa Kaliopi o nastupu, njenoj pozitivnoj energiji i još po nešto.

“Moj bend i ja smo uživali, zato što je publika u Banja Luci uvijek bila vrhunska, magična, iskrena. Ovo je prvi put da nastupam ovdje u Narodnom pozorištu, i kada smo došli shvatila sam zašto se tražila karta više jer ovaj prostor je mali da primi sve koji su željeli doći, ali nadam se da će ovi koji su bili pamtiti ovo kao nešto magično i posebno jer mi sigurno hoćemo. Imam tu sreću da živim to što radim, moj talent i energija su blagoslov ali i obaveza, obaveza da to dijelim sa publikom. Publika je ta koja ima glavnu riječ, jer nikad ne znate na šta će vas publika “navući” na koju emociju na koji osjećaj, mi možemo planirati neke stvari ali je publika ta koja stavara magiju, a ona se večeras desila više puta. Ja stalno maštam i istražujem. Moj put nije bio lak, namjerno sam izabrala svoj teži put da bi trajao, i evo trajem već 37 godina. U svojoj publici vidim ljude svih generacija i to me posebno raduje, to je baš blagoslov”, rekla je Kaliopi za Eho-portal.

Organizator koncerta je Agencija “Zeus”, i ovim putem im se zahvaljujemo na saradnji.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
);