EHO Portal

Kad dva genija blues gitare sviraju zajedno: Poslušajte do sada neobjavljenu pjesmu Erika Kleptona i B.B. Kinga

Nikad ranije objavljena pjesma Erika Kleptona i B.B. Kinga konačno je u javnosti kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma “Riding With the King” za njegovu 20. godišnjicu.

Njihova verzija blues standarda “Rollin’ and Tumblin'” jedna je od dvije numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslijediti 26. juna.

“Erik Klepton i B.B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. “Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pjesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primjeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album” prenosi “Highwaystar”.

“Od rock ‘n’ roll gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas”, rekao je pokojni B.B. King za Kleptona u intervjuu Rolling Stoneu 2000. godine. “Mnogo puta su me pitali: “Zašto ti i Erik ne radite nešto zajedno?”. Konačno je pronašao vremena i tu smo… Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti vjerujem”, rekao je B.B. King.

Uz “Rollin’ and Tumblin'”, na albumu se nalazi i neobjavljena numera “Let Me Love You”.

Evo kako zvuče dva genija gitare zajedno:

izvor: headliner.rs

);
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram