Home > Muzika > Jubilarni 25. “Nišville jazz festival”

Jubilarni 25. “Nišville jazz festival”

Ovogodišnji jubilarni “Nišville jazz festival” je najobiminiji do sad jer traje 10 dana, ima 20 bina, 300 predstava, oko skoro hiljadu umjetnika, a što se tiče “jazz lineupa” najjači je do sad jer ima najveći broj muzičara nagrađenih “Grammy” nagradom. Takođe važno je napomeniti da za organizatore ovo je jedna od najtežih godina jer odaziv sponzora nikad nije bio lošiji, a znamo da se samo jedna petina festivala naplaćuje a to je glavni stejdž (“Earth sky stage”).

Specifičan po svemu pa i po otvaranju “Nišville” će imati četiri otvaranja. Od 2. avgusta je aktivan “Nišville Jazz Theatre”, od juče. “Nišville Movie Summit”, a sutra i prekosutra će pored spomenika Šabanu Bajramoviću biti upriličen program “Prijatelji Šabanu”.

Od četvrtka do nedjelje publika će uživati uz fenomenalan program na “Earth and sky” stejdžu uz Mesija Parkera, Džoa Mesu Marlija, Malinu Moe, Krisa Potera, Boba Geldofa, Vlatka Stefanovskog i mnoge druge (tačan raspored po danima na fotografiji ispod).

Karata jos uvijek ima, i to festivalska 3750 dinara, polukomplet 2750 dinara, i dnevna 1750 dinara.

Obezbjedite karte, dođite da uživamo u sjajnom Nišu, svim pratećim sadržajima festivala, gledanju nijemih filmova i drive in kinu, a i u fenomenalnoj muzici koju ovaj festival gaji i čuva onaj sjaj koji ona
zaslužuje.

Zoran MATIĆ

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
);