Home > Muzika > “Jinjer” u Zagrebu: Metal senzacija u Tvornici kulture

“Jinjer” u Zagrebu: Metal senzacija u Tvornici kulture

U petak, 20. decembra u Zagreb dolazi metal senzacija “Jinjer”, koja će svojom čeličnom energijom zaposjesti Tvornicu Kulture.

Nakon što su ulaznice za koncert prvobitno smješten u KSET rasprodane u rekordnom vremenu, jedina logična opcija bila je prebacivanje ove
koncertne poslastice na drugu, veću lokaciju, pri čemu je najbolju alternativu predstavljala upravo Tvornica Kulture.

Gotovo je svaki YouTube vocal coach reagovao na raspon i snagu vokala Tatiane Shmailyuk, predvodnice ove moderne ukrajinske metal četvorke karakterističnog zvuka koju, uz nju, čine Roman Ibramkhalilov (gitara), Eugene Abdiukhanov (bass gitara) i Vladislav Ulasevich (bubnjevi).

Dva puta su proglašeni najboljim ukrajinskim metal bendom. Ubrzo su prepoznati od strane jedne od najvećih metal izdavačkih kuća – Napalm Records, koja potom potpisuje njihov treći LP pod nazivom ‘King of Everything’, a zatim i najnoviji uredak, EP naziva „Micro“. U manje od 10 godina postojanja izdali su ukupno 3 albuma i 3 EP-a, a na turnejama su pratili bendove poput Arch Enemya, Cradle of Filtha, DevilDrivera i Soilworka.

Podršku Jinjeru pružiće zanimljiva ekstremna melodična petorka The Agonist koju čine Vicky Psarakis (vokal), Danny Marino (gitara), Chris Kells (bass gitara i back vokal), Simon McKay (bubnjevi) te Pascal “Paco” Jobin (ritam gitara). Ovaj kanadski bend, koji je nastao kao produkt metal deathcore pokreta sredine 2000-ih, iza sebe ima pet albuma, a šesti pod
nazivom „Orphans“ promovisaće na turneji koja će zahvatiti i Zagreb.

Karte po cijeni od 80 kn mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Shopu, dok će na ulazu cijena karte iznositi 100 kuna.

Zoran MATIĆ

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);