Home > Muzika > Izgužvane misli držim u ruci: Promovisana knjiga Branka Golubovića

Izgužvane misli držim u ruci: Promovisana knjiga Branka Golubovića

Knjiga “Izgužvane misli” autora Branka Golubovića promovisana je u banjalučkom “Peckham pabu”.

Golubović je pjevač i frontmen čuvenog sastava “Goblni”, a promocija je održana u sklopu koncertne manifestacije “Živjeti slobodno” kojom se obilježava Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Osim samog autora na promociji ovog književnog ostvarenja prisustvovali su i frontmen sastava “Hladno pivo”, Mile Kekin, rok kritičar i novinar Petar Janjatović, lektor knjige Valentina Vidaković, a u ulozi voditelja bio je Nebojša Ristić.

“U rukama držite punokrvnu biografiju pravog pravcatog benda. Ona jeste jedna u nizu, ali i posebna kao što je i Golub poseban lik – svjetski putnik, aktivist, frontmen, pisac”, rekao je Mile Kekin.

Muzičar se takođe osvrnuo i na sjajnu energiju koja postoji između sastava “Hladno pivo” i “Goblini”, te na neke veoma zanimljive priče koje povezuju ova dva benda.

Prema riječima urednika izdanja Petra Janjatovića “Izgužvane misli” su najiskrenija domaća rock autobiografija.

“Kao velikom obožavaocu grupe “KUD Idijoti” i sa “Goblinima” mi se desila ljubav na prvo slušanje. Tih devedesetih su pronosili vatru cinizma, bezobrazluka i neobuzdane radosti sviranja. Za mene su tada, u skraćenoj Jugoslaviji, bili mali idi(j)oti. Vremenom su postali kompletni idi(j)oti. To dugo i trnovito putovanje opisuje ova knjiga”, napisao je Janjatović na poleđini knjige.

Takođe ovaj rokenrol kritičar navodi da ovo nije “ušminkama” knjiga i jednostavno prepričavanje anegdota nego jasan i iskren život jednog pank benda.

“Sretni smo, jer ispred sebe imamo jedno novo i sjajno štivo. Čak i ako ne volite ili ne poznajete muziku “Goblina”, trebali bi pročitati ovu knjigu jer je ona spomen tim nesretnim devedesetima i svemu onome što ih je “krasilo””, rekla je lektor Valentina Vidaković.

Nakon promocije bila je organizovano i potpisivanje knjige, i druženje sa učesnicima.

Zoran MATIĆ

You may also like
Mile Kekin spremio novi album “Hladnog Piva”
“MultiCultus” predstavio singl “Memories”
Održan festival “Živjeti slobodno” na Kastelu
ŽIVJETI SLOBODNO 2019: Proslava međunarodnog dana pobjede nad fašizmom uz Brkove, Hladno pivo i Gobline
);