EHO Portal

Izgubljena pjesma “Rolling Stonesa” sa Džimijem Pejdžom na gitari uskoro pred nama

Davno izgubljena pjesma koju su “Rolling Stones” snimili s Džimijem Pejdžom iz “Led Zeppelina” konačno bi trebalo da bude objavljena.

“Scarlet”, za koju se mislilo da je nazvana po Pejdžovoj ćerki, snimljena je u oktobru 1974. U saopštenju za javnost opisana je kao pjesama sa “slojevitom teksturom gitare” Pejdža, a “jednako zarazna” kao i sve što je bend radio u tom slavnom vremenu”.

Pjesma će biti objavljena na novom luksuznom izdanju albuma “Stonesa” “Goats Head Soup” iz 1973. godine, koji je snimljena na Jamajci i na kome je čuveni atipični hit singl – “Angie”.

Na reizdanju će se naći još dve neobjavljene pjesme, uključujući “Criss Cross”, koja je objavljena s novim (i pomalo ležernim) videom.

Druga neobjavljena pjesma je “All the Rage”, koja ima “divlju, post-Brown Sugar energiju”, navodi se u najavi. Album uživo, “Brussels Affair”, takođe je uključen u set, koji će biti objavljen 4. septembra.

“Stonesi”, inače, rade na novom studijskom albumu, koji će im biti prvi poslije 2005. godine i “Bigger Bang”. U aprilu su objavili singl “Living in Ghost Town”. Kritičar Guardiana Aleksis Petridis za ovaj singl rekao da je “bitno bolji od stvari koje su Džeger i Ričards radili pre 15 godina”.

Izvor: theguardian.com

Džimi Pejdž, Rolling Stones/Photo: facebook

);
Visit Us On Facebook