EHO Portal

Izgubljena pjesma Fredija Merkjurija pronađena nakon višedecenijske potrage

Pjesma Fredija Merkjurija koju šira publika dosad nije imala priliku čuti premijerno je emitirana na BBC Radio 2, nakon višedecenijske potrage za ovom izgubljenom vokalnom izvedbom. Singl “Time Waits For No One” je prvobitno trebao biti soundtrack za mjuzikl “Time” iz 1986. godine.

Verzija snimljena u to vrijeme imala je nekoliko slojeva back vokala koji su pratili glavnog čovjeka možda i najveće rock grupe svih vremena – “Queen”. Ipak, verzija koja sadrži nešto drugačiji vokalni sastav “iskopana” je nakon višedecenijske potrage.

Pjesmu je napisao Dejv Klark, lider pop grupe koja je harala 60-ih godina “Dave Clark Five”, koji je smatrao da demo varijanta ima kvalitet koji nedostaje u završnoj verziji od prije 33 godine.

“Kada smo je prvi put snimili, otišli smo u studio “Abbey Road” i snimili smo samo Fredija i klavir. To je bila čista magija”, rekao je nedavno Klark za BBC Radio 2.

Nakon višedecenijske potrage, Klark je pronašao demo snimak 2017. godine. Poslije izolacije glasa Fredija Merkjurija, doveo je originalnog pijanistu Majka Morana da opet snimi klavirsku podlogu.

Rezultat je svježa, zadivljujuća kombinacija suptilnih klavirskih dionica i sirove emocije Merkjurijevog glasa.

);
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram