Home > Muzika > INFUZIJA: Poruka svima sa ovih prostora, vratimo se pravim vrijednostima

INFUZIJA: Poruka svima sa ovih prostora, vratimo se pravim vrijednostima

Bend “Infuzija” koji dolazi iz Bratunca, objavio je novi singl i video spot za pjesmu “Magle”. Ovaj sastav je za kratko vrijeme privukao pažnju države ali i regiona, jer ga čini otac Rajko Ostojić sa svoja dva sina, Mirkom i Đorđem.

Mirko Ostojić gitarista

“Infuzija” bez kompromisa sa bine šalje čisti rokenrol zvuk, i dokazuje da mlade snage sa tvrdim riffovima njeguju rokenol kao umjetnost, ali i stil života. U razgovoru za “Eho-portal”, otac i osnivač benda, Rajko Ostojić govori o novom video spotu, tematici koju pjesma nosi, kao i planovima koje porodični bend “Infuzija” ima u narendom periodu.

Đorđe Ostojić bubnjar

EHO: Objavili ste video spot za Vašu novu pjesmu Magla, o čemu govori pjesma i koja je to poruka koju će dobiti publika?

OSTOJIĆ: Pjesma “Magle” govori o dobrim stranicama života ljudi na ovim prostorima, koje su pregažene i zgužvane vojnim čizmama, i raznim prljavštinama poslije rata, iz tog mulja je isplivala samo jedna stranica – i to ona najgora, na čijem spisku dominira samo ono za čim se ni jedan normalan čovjek u svijetu ne bi okrenuo. Poruka je svima sa ovih prostora, da se hitno osvješćuju, i sebi vraćaju prave vrijednosti.

EHO: Gdje je sniman video spot,i ko je zadužen za režiju?

OSTOJIĆ: Spot je snimljen u Banja Luci, u staroj fabrici celuloze INCEL, iza objektiva je bio Indir Merdanović, jedan od najboljih fotografa u Banjoj Luci. Jako smo zadovoljni njegovim učešćem na ovom projektu.

EHO: Dolazi ljeto,festivali,kakvi su vaši planovi u budućnosti, gdje možemo da čujemo vaš autorski rad i da li će možda biti neki album uskoro?

OSTOJIĆ: Nemamo običaj da najavljujemo neke nastupe koji nisu u skorijem datumu, ružna iskustva su nas naučila da budemo strpljivi sa najavama. Naš autorski rad je moguće čuti na bilo kojoj našoj svirci, u klubovima ili na festivalima, na svakom nastupu barem pet naših pjesama sviramo. Album će biti kad skupimo dovoljno pjesama – borićemo se za taj cilj, uskoro će izaći još jedan singl snimljen u Digital Boyler Studiju pod produkcijom Ninoslava Dobrijevića Tikija, više o tome ćemo kad bude vrijeme, uskoro.

EHO: Recite nam nešto o svom bendu,motivima za vaš rad?

OSTOJIĆ: Mi smo jedan pomalo neobičan bend, mada meni izgleda sasvim normalno. Sviramo ex YU Rock, a pošto imamo dosta svojih pjesama obavezno-obavezno na nastupima sviramo i naše pjesme. Jako volimo to što radimo i veoma smo posvećeni tome-vrijeme će nam biti svjedok.

EHO: Budući da ste jedan od rijetkih bendova koji je u stvari porodica, da li je to dobro ili loše, koje su prednosti i mane u toku kreativnog rada?

OSTOJIĆ: Ja bih volio da bude još puno bendova poput nas. Uglavnom je dobro biti u porodičnom bendu, pogotovo za kreativnost i stvaralaštvo, u ovom slučaju članovi benda mnogo više vremena provode zajedno nego u standardnim sastavima, pa kreativnost se češće i brže rađa. Lošu stranu neću da pominjem da ne bi možda neko odustao kome padne na pamet slična ideja – recimo da je nema.

EHO: Koji su muzički uzori vama i vašim sinovima, jer ipak tu su tri generacije rokera, šta slušate  i koji su vam uzori u rokenrol muzici?

OSTOJIĆ: Pa ne bih znao precizirati odgovor, ima tu svega, kod mene je bilo svega i svačega, a i kod momaka se gomila svašta na omiljenim listama, – trenutno – najviše vole Parni Valjak pa skoče na Freak Kitchen, pa Yu grupa, Joe Bonamassa, Therion … – čudan raspored. Najvažnije je da se muzika sluša, … sve što dobro zvuči, naša kuća je muzička kutija.

Razgovarao: Zoran MATIĆ

You may also like
OSTOJIĆ ZA EHO: Pogledaj sa bilo kog prozora i vidjećeš da pravda oko nas odavno spava
“Infuzija” u polufinalu 53. Gitarijade u Zaječaru
);