Home > Muzika > Ilija Šetka za Eho: Ne treba sve da bude u Banjaluci i Beogradu

Ilija Šetka za Eho: Ne treba sve da bude u Banjaluci i Beogradu

Prve festivalske večeri “Nektar OK Festa” koji se održava ovog vikenda na Tjentištu nastupio je sastav “Moreuz”.

U razgovoru za Eho-portal, frontmen benda, Ilija Šetka govori o održanom koncertu i magiji koja vlada Tjentištem tokom ovog čarobnog vikenda.

EHO: Moreuz je nastupio na “Nektar OK Festu”. Kakvi su utisci o samom nastupu i kakva je bila energija koju je publika slala prema bini?

ŠETKA: Sve je da ne može bolje! Hajde da krenemo od samog mjesta, Tjentišta. Ovo je magija. Totalna magija. Ja vučem korene odavde i ovde sam kao dete dolazio i prolazio i sve ovo ima neku magiju. Festival kao festival raste u nešto fantastično. Bio sam ovde prvi put pre sedam godina, tako da znam kako je to počelo i ovo danas izgleda sjajno!

EHO: Možeš li nam napraviti poređenje tog prvog izdanja i danas?

ŠETKA: Isto je bila sjajna energija, ali je bila mnogo manja bina, bilo je mnogo manje ljudi, manje dobri bendovi. Ovo danas je jedan potpuno novi nivo. Samo kada pogledaš ove bendove, „Majke“, „Brkovi“, „Van Gogh“, to je ludilo.

EHO: Koliko znači za Tjentište kao mjesto, koliko znači ovolika posjećenost?

ŠETKA: Sigurno mnogo, i divno je da se ovakva mesta kroz festivale afirmišu. Ne treba sve da bude u Banjaluci i Beogradu. Treba nešto da bude i ovde, i moramo da proširimo tu priču. To je super.

EHO: Kakvi su naredni planovi benda?

ŠETKA: U četvrtak sviramo Beer Fest, a onda u subotu u Banjaluci na velikom Moto Festu. Tamo će isto biti „Van Gogh“ i super je lajnap. Prvi put ćemo svirati pred mojom novom domaćom publikom.

EHO: Prethodne godine nismo imali ništa, a sada Moreuz aktivno nastupa na brojim festivalima. Da li ima problema oko organizacije svih nastupa?

ŠETKA: Prethodne godine nije bilo ništa, a sad smo svi poludeli. Super je energija gde god se ode. Imamo još par tih nastupa, pa će onda verovatno biti neka pauza. Znaš kako to ide, svi festivali su jul i avgust. Posle toga sledi zatišje. Mi nismo bend koji svira solo gigove, već uglavnom festivale, pa ćemo verovatno malo da pauziramo i da se spremamo za sledeću godinu. Mi smo album već uradili, tako da ćemo se baviti promocijom albuma i snimanju par spotova.

Razgovarao: David JOJIĆ

You may also like
Veliko interesovanje za ovogodišnji Nektar OK Fest 2023
Dok’n’Ritam i Nektar OK Fest predstavljaju program OK Cinema zone na Tjentištu
Brojna poznata imena iz svijeta muzike na ovogodišnjem Nektar OK Festu
Nektar OK Fest: Poznati datumi festivala za 2022. godinu
);