Home > Muzika > Igor Stanković Chupo predstavio prvi singl “Waves”

Igor Stanković Chupo predstavio prvi singl “Waves”

Domaći gitarista Igor Stanković Chupo predstavio je prvi samostalni singl „Waves“. U pitanju je instrumentalna numera koju prati prigodan video spot.

Stanković ističe da je inspiracija za numere poput ove uvijek prisutna, te da kad god mu je gitara u rukama u mislima se vrte neki novi akordi, hvatovi i riffovi.

„E upravo se tako rodila i tema koju sam odlučio razraditi i pretvoriti u instrumental. Tako da sam uzeo neki period pred sebe i bez žurbe počeo sklapati kockice“, istakao je Stanković.

Gitarista dodaje da je na ovom singlu radio četiri mjeseca, a da je naziv pjesme „Waves“ proistekao iz toga što uvodna tema stvara sliku morskih talasa.

„Bilo je nekih stvari koje sam izbacio, umjesto njih dodao nešto novo i tako sam poslije neka tri do četiri mjeseca dobio ovaj instrumental koji sam nazvao „Waves“ iz prostog razloga jer je i mene i ostale ljude uvodna tema asocirala na talase, što bi na kraju i bila neka osnovna tematika ove pjesme“, poručuje Stanković.

Muzičar naglašava da je sama numera stvarala takvo nadahnuće, tako da i video spot koji prati pjesmu ima svoj uvod, zaplet, vrhunac i kraj.

„Mislim da smo to i postigli, pogotovo sa videom koji prati sve te pojedine segmente kroz čitavu pjesmu“, istakao je  Stanković.

Muzičar je novu pjesmu snimio u saradnji sa članovima benda „Charna“ iz Banjaluke, Darkom Karaćem i Vladanom Gvozdićem, a pored toga, Karać je radio i Cover art ovog singla.

Za video spot je bio zadužen Marko Kelečević, dok je sav materijal snimljen u „Cirith Ungol“ studiju u Aleksandrovcu kod producenta Dražena Kecmana.

Poslušajte singl „Waves“…

You may also like
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
);