Home > Muzika > Iduće godine će biti objavljena biografska knjiga o Aviciiju

Iduće godine će biti objavljena biografska knjiga o Aviciiju

Biografska knjiga o životu švedskog DJ-a Aviciija biće objavljena sljedeće godine, otkriveno je ove nedjelje. Najava dolazi samo nekoliko dana nakon godišnjice njegove smrti, prenosi NME.
Tim Bergling, švedski DJ koji je bio šire poznat po svom umjetničkom imenu Avicii, pronađen je mrtav 20. aprila prošle godine. Kasnije je potvrđeno da je sam sebi oduzeo život u dobi od 28 godina.

Knjigu će napisati Mans Moseson, nagrađivani novinar iz Švedske, koji je za svoj rad osvojio nagrade kao što su “Prix Italia” i “Stora Journalistpriset”. Knjigu će objaviti švedska izdavačka kuća Albert Bonniers Forlag.

Svi prihodi od prodaje bit će dodijeljeni Fondaciji Tim Bergling, humanitarnoj organizaciji koju su pokrenuli Aviciijevi roditelji kako bi pomogli drugima koji se bore s mentalnim poteškoćama.

Porodica pokojnog DJ-a je izjavila da će se spomenuta fondacija u početku fokusirati na podršku ljudima i organizacijama koje rade u oblasti prevencije mentalnih bolesti i samoubistava, a krajnji cilj je da se pruži podrška aktivizmu u vezi s klimatskim promjenama, očuvanjem prirode i ugroženim biljnim i životinjskim vrstama.

Prvi posthumni Aviciijev miks naziva “SOS” također je objavljen ranije ovog mjeseca i trenutno je broj jedan na zvaničnim muzičkim ljestvicama u Švedskoj i Finskoj. Isto tako, porodica ove zvijezde je rekla da će cijeli posthumni album njihovog sina naziva “TIM” biti objavljen u junu.

You may also like
Adnan Hamidović Frenkie: Život me naučio da je ovo moja zemlja i da tu pripadam
);