Home > Muzika > “Hladno pivo” novim singlom najavljuje album karijere: Poslušajte “Kišnu nedjelju”

“Hladno pivo” novim singlom najavljuje album karijere: Poslušajte “Kišnu nedjelju”

Nova pjesma “Hladnog piva” spaja Džonija Keša, legendarno makedonsko vino i dilera korištenih automobila. Ujedno najavljuje i novi album koji bend opisuje kao “album karijere”.

Činjenica je da najbolje pjesme nastaju iz svakodnevnih situacija, a to je bio slučaj i s novom pjesmom “Hladnog piva” koja je nastala iz jednog Kekinovog razgovora s prijateljicom koja je po drugi put prekinula s istim dečkom.

Nakon što je frontmenu “Hladnog piva” objasnila kako se nikada ne namjerava vratiti bivšoj ljubavi, Mile joj je kratko odgovorio:

“Rekao sam: ‘Zrile, reći ću ti samo jedno – čuvaj se prve kišne nedjelje!’. Oboje smo se dobro nasmijali kakav sam mudrac, ali mi rečenica više nije izlazila iz glave. Došao sam kući i u roku od nekoliko dana napisao pjesmu koja je čekala dugih deset godina da joj Šuki, Suba i Zoki nađu zvučnu pratnju”, prisjeća se Mile.

Spot će biti predstavljen uskoro.

Producent Denis Mujadžić Deniken, koji radi na novom albumu “Hladnog piva”, oduševio se pjesmom već na prvo slušanje i rekao im je da ovo mora biti prvi singl, iako je bend htio ići sa žešćom pjesmom.

“Dovoljno smo stari da znamo poslušati savjete starijih”, poručili su iz “Hladnog piva”.

Poslušajte “Kišnu nedjelju”…

You may also like
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
CHARNA i EHO RADAR u subotu u Prijedoru!
);