Home > Muzika > Henry Saiz i Guy J na Winter Fresh Wave-u

Henry Saiz i Guy J na Winter Fresh Wave-u

Sezona klabinga je počela, nakon dugog toplog ljeta vrijeme je da se okrenemo omiljenoj poslastici pravih klabera i najavimo najisčekivaniji događaj za kraj godine, a to je, kao i proteklih par godina, Winter Fresh Wave, na kojem će u sarajevskom Domu mladih ove godine nastupiti Hanry Saiz, Guy J, Nebs Jack i Forniva.

Hanry Saiz je jedan od najsjajnijih talenata elektronske muzike, sa jedinstvenom produkcijom koja kombinuje progresivnu klupsku muziku sa žanrovima 80-ih, a način na koji to radi omogućio mu je nastupe na najvećim svjetskim binama i festivalima kao što su Sonar, Glastonburi, Ultra, EXIT, Creamfields ili Global Gathering.

Podjednako, Hanry kao rođeni Madriđanin i temperamentni južnjak, itekako uživa nastupajući u klabing sezoni u klubovima širom svijeta (nekad to čini i sa bendom) a ovaj put imaćemo zadovoljstvo da nam svojim setom začini posljednju subotu u 2019. godini!

Guy J će nam u Bosnu i Hercegovinu, sudeći po poprilično bukiranom kalendaru, stići nakon  gotovo svjetske turneje s obzirom da je u posljednjih nekoliko dana započeo nastupe u Evropi u okviru kojih će nastupiti u Bugarskoj, Mađarskoj, Malti i rodnom Izraelu, a prvi dio decembra  rezervisan je za nastupe na istočnoj i južnoj obali SAD u Filadelfiji, Njujorku, Hjustonu, Majamiju.

Njegov portfolio je raznolika zvjer, sarađivao je sa velikim facama elektronske muzike kao što su Tiga, John Digweed, Depeche Mode, a njegova izdanja pronalaze poklonike širom planete koji se lako zaraze melodičnim, sint, progresivnim elektronskim zvukom. Guy J izdaje za čuvene izdavačke etikete Bedrock Records, Balance Music, Turbo Recordings, Phoenix Music International, Proton Music, Cadenza, a biće pravo zadovoljstvo ugostiti ga na novom izdanju Winter Fresh Wave-a!

Na kultnim plesnim podijumu Doma omladine u sarajevu Resident DJ Winter Fresh Wave-a je Nebs Jack, a biće, kao i uvijek, uzbudljivo čuti šta je za finale 2019. godine pripremio sarajevski DJ i producent Forniva.

Obezbjedite se na vrijeme svojom ulaznicom, koje će se uskoro naći u prodaji, a za više informacija pratite objave na www.freshwavefestival.com

You may also like
Gradonačelnik Novog Sada potvrdio održavanje EXIT festivala ovog ljeta!
Počele pripreme za 4. regionalni festival književnosti “Imperativ”
Nove “Ratove zvijezda” prvi put režira žena
Holand, Garfild i Megvajer bi se mogli zajedno pojaviti u trećem nastavku Spider-Mana
);