Home > Muzika > Helem nejse: Odličan start turneje u Mostaru, večeras na redu Tuzla

Helem nejse: Odličan start turneje u Mostaru, večeras na redu Tuzla

Sinoć je u klubu Abrašević u Mostaru grupa “Helem nejse” održala prvi koncert nakon objavljivanja drugog studijskog albuma “Pola čovjek, pola jedan”. To je ujedno i prvi koncert na istoimenoj turneji.

Svirka je trajala nepuna dva sata, a atmosfera i povezanost grupe i publike je bila izvanredna. Osim pjesama s novog albuma, publika je imala priliku prisjetiti se i nekih starijih pjesama kao što su “Bosnia”, “Stara” i “Go u gostima”.

“Atmosfera u Mostaru je nadmašila naša očekivanja. Koncert je bio vrhunski, ali publika je bila slobodno možemo reći na svjetskom nivou. Nakon koncerta od sat i po, nisu bili umorni već su nas zvali na bis, a pošto smo mi još uvijek bend u usponu, zamolili smo ih da nas još jednom zovnu na bis, da možemo pričati da smo dva puta izašli na bis. Naravno, Mostarci su široke ruke i još širih grla udovoljili našoj želji pa smo kao velike svjetske zvijezde uživali u njihovom: ‘hoćemo još, hoćemo još'”, izjavili su momci iz grupe “Helem nejse” nakon koncerta.

“Helem nejse” večeras nastavlja turneju koncertom u tuzlanskoj Palmi. Koncert počinje u 21 čas, a karta se može kupiti po simboličnoj cijeni od 6 KM u sklopu koje je uključena konzumacija. Za warm up i after party u Tuzli zadužena je mlada FM Jam ekipa: DJ Shadow kid i DJ Elick.

izvor. klix.ba

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
Britanski magazin Songlines proglasio Mostar Sevdah Reunion najboljim bendom u 2024.
);