Home > Muzika > Helem nejse: Odličan start turneje u Mostaru, večeras na redu Tuzla

Helem nejse: Odličan start turneje u Mostaru, večeras na redu Tuzla

Sinoć je u klubu Abrašević u Mostaru grupa “Helem nejse” održala prvi koncert nakon objavljivanja drugog studijskog albuma “Pola čovjek, pola jedan”. To je ujedno i prvi koncert na istoimenoj turneji.

Svirka je trajala nepuna dva sata, a atmosfera i povezanost grupe i publike je bila izvanredna. Osim pjesama s novog albuma, publika je imala priliku prisjetiti se i nekih starijih pjesama kao što su “Bosnia”, “Stara” i “Go u gostima”.

“Atmosfera u Mostaru je nadmašila naša očekivanja. Koncert je bio vrhunski, ali publika je bila slobodno možemo reći na svjetskom nivou. Nakon koncerta od sat i po, nisu bili umorni već su nas zvali na bis, a pošto smo mi još uvijek bend u usponu, zamolili smo ih da nas još jednom zovnu na bis, da možemo pričati da smo dva puta izašli na bis. Naravno, Mostarci su široke ruke i još širih grla udovoljili našoj želji pa smo kao velike svjetske zvijezde uživali u njihovom: ‘hoćemo još, hoćemo još'”, izjavili su momci iz grupe “Helem nejse” nakon koncerta.

“Helem nejse” večeras nastavlja turneju koncertom u tuzlanskoj Palmi. Koncert počinje u 21 čas, a karta se može kupiti po simboličnoj cijeni od 6 KM u sklopu koje je uključena konzumacija. Za warm up i after party u Tuzli zadužena je mlada FM Jam ekipa: DJ Shadow kid i DJ Elick.

izvor. klix.ba

You may also like
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
Večeras koncert Zlatana Stipišića Gibonnija na banjalučkoj tvrđavi Kastel
Sve je spremno za večerašnji koncert Dubioza kolektiv u Banjaluci
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);