Home > Muzika > “Helem nejse” objavio spot za pjesmu “A ja sam za to”

“Helem nejse” objavio spot za pjesmu “A ja sam za to”

Šta sve ljubav može pobijediti? Pitaju se momci iz harizmatičnog sarajevskog kolektiva “Helem nejse” koji vam predstavljaju spot za pjesmu “A ja sam za to”, peti singl sa aktuelnog albuma “Pola čovjek pola jedan”.

Gaga, Stihi i Toshi zalažu se za ljubav, u koju utopistički vjeruju da može pobijediti svaku prepreku, u šta će vas uvjeriti zaraznim refrenom nove pjesme “A ja sam za to” te fantastičnim animiranim pixel art spotom, nastalim po uzoru na kultnu video igru “Super Mario”.

“Ideja nam se svidjela jer dosad niko na ovim prostorima nije napravio takav spot, a mi volimo ekserimentisati i publici ponuditi nešto što do sada nisu vidjeli”, poručili su iz benda. 

Glavni “krivci” za nastanak spota su Zahid Lagumdžić i Amir Hadžić iz kolektiva “Iceey Art”, mladi umjetnici iz Visokog koji su fantastičnu ideju momaka iz “Helem nejse” proveli u djelo. Izrada spota trajala je čak pet mjeseci, dok će finalni produkt, u kojem se krije i snažna društveno-politička poruka, zasigurno oduševiti publiku. 

“Glavni protagonisti spota su Gaga, Stihi i Toshi koji se odlučno bore protiv svih anomalija koje tresu naše društvo na dnevnoj bazi i to sve u cilju oslobađanja ljubavi koje u ovom slučaju personificiraju tri prelijepe dame, zatočene u sarajevskoj Vijećnici. Na tom putu, bore se protiv svih oblika nasilja, nacionalizma, politike, rijaliti zvijezda, lažnih vijesti, režiskih medija, šalterskog terorizma i terorizma u sredstvima javnog prijevoza. Nakon što prođu sve etape i unište troglavo čudovište na zadnjem nivou, oslobađaju  svoje voljene, čime dokazuju da ljubav uvijek na kraju pobijedi, ali samo ako si dovoljno uporan u svojoj ideji”, ponosno su dodali momci iz “Helem nejse”.

Za muziku i aranžman zaslužan je Toshi Domaćin, saksofon je odsvirao Mario Ševerac,  perkusije fantastični Marko Louis koji je ujedno odradio i miks. Tekst je napisao Stihomir Klepić dok je master urađen u studiju “Croatia Records”. 

“Realno, skontali smo oko čega svijet se okreće, preostaje nam samo ljubav da nas pokreće”, glavna je poruka ove zarazne pjesme.

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
);