Home > Muzika > Grupa “Aerodrom” nakon 35 godina svirala u Banja Luci

Grupa “Aerodrom” nakon 35 godina svirala u Banja Luci

Čuveni zagrebački bend “Aerodrom” nastao je 1978 godine u Zagrebu. Predstavljaju jedan od najsjanih bisera Novog vala. Nastupili su Banja Luci na završnoj večeri “Banjalučkog Oktobarfesta”.

Ekipa predvođena Juricom Pađenom zabavljala je publiku do kasno u noć. Bitno je spomenuti da bogata Pađenova karijera, a i Tomislava Šojata (vokal i bas gitara) prolazi kroz dosta bendova tog perioda, “Azra”, “Parni Valjak”, “Film” su samo neki od bendova u kojima su stvarali i čije hitove smo mogli čuti. Pored njih dvojice banjalučkoj publici predstavili su se Damir Medić na bubnjevima, Ivan Havidić na solo gitari.

Hitovi poput “Kad misli mi vrludaju”, “Stavi pravu stvar”, “Tvoje lice”, “Obična ljubavna pjesma”, “Digni me visoko”, “24 sata” , “Što si mi u kavu stavila” nizali su se jedan za drugim a publika je oduševljeno u glas pjevala. Ipak najveće ushićenje uslijedilo je uz prve taktove pjesme “Fratello” čiji refren je snažno i u glas otpjevan. Ekipa “Aerodroma” predstavila je i nekoliko novih pjesama kao što su “Titanik” i “Neka bude” koje je publika prihvatila.

Neizostavan dio zabave su i pjesme grupe “Azra”, pjesme poput “Nemir i strast” , “A šta da radim” , “Fa fa la si mi ti” , “Usne vrele višnje” oduševile su sve prisutne. Takođe, Pađen je učestvovao u stvaranju legendardnog benda “Parni Valjak” i hita “Lutka za bal” koju je izveo za banjalučku publiku a u tome mu je pomogla pjevačica banjalučkog benda “Ultrazvuk”, Tijana Jovanović koja je svojim moćnim vokalom oduševila publiku.

Bis nije izostao, uživali smo u hitovima, pjevali i plesali i rastali se sa idejom da se opet družimo na nekom sljedećem koncertu.

Razgovarali smo sa Juricom o nastupu u Banja Luci, o tome kako “stoji” rokenrol danas, planovima u budućnosti.

“Od nas možete očekivati najveće hitove “Aerodroma”, kao i bendova Novog vala u kojima sam svirao, drago nam je da nastupamo u Banja Luci. Bez obzira koliko mediji pokušavali da pokažu lošu sliku, za rokenrol još uvijek ima publike i to je očito gdje god da nastupamo. Idući tjedan nam izlazi novi singl pod nazivom “Sunce mi smije”, a do kraja mjeseca i kompletan novi album”, rekao je Pađen za Eho-portal.

Eto dragi moji pozivam Vas da prvom prilikom uživate u koncertu grupe “Aerodrom”, a do tad ostavljam Vas uz jednu noviju stvar ovih kultnih rokera, “Ispod tuša”.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
Večeras koncert Zlatana Stipišića Gibonnija na banjalučkoj tvrđavi Kastel
Sve je spremno za večerašnji koncert Dubioza kolektiv u Banjaluci
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);