Home > Muzika > Groznica subotnje večeri uz “Kandu, Kodžu i Nebojšu”

Groznica subotnje večeri uz “Kandu, Kodžu i Nebojšu”

Sinoć je u banjalučkom Klubu studenata KSB nastupio sastav “Kanda, Kodža i Nebojša”.

Ekipa iz Beograda koja je rado viđen gost u gradu na Vrbasu. Ne znam šta da vam kažem za ove momke, jer svako ko je bio na njihovom nastupu zna da ta emocija i tajnovita energija koju imaju zavrijeđuje pažnju i ostaje u sjećanju. Takođe frontmen benda Oliver Nektarijević u svom nastupu i svojim vokalom oduševljava publiku, i stvarna je privilegija slušati ih uživo. Oni su jednostavno ljubav, vjera, nada i stav kako i kaže pjesma kojom su otvorili svoj koncert.

Prije nastupa grupe “KKN” klub prepun publike zabavio je banjalučki bend “MultiCultus”. Svojom energijom, sjajnim nastupom i snažnim emocijama oduševili su sve prisutne. Pjesmama poput “Gates of Janus”, “Urbanica”, “Memories” započeli su ovo sjajno veče u banjalučkom klubu studenata, a prepun klub nagradio ih je aplauzima i ovacijama.

“Za nas je velika čast da nastupamo sa grupom “KKN” večeras, jer volimo i pratimo njihov rad. Zahvalio bih se publici koja je ovo veče učinila čudesnim, pamtiti ćemo ga jako dugo. Trenutno spremamo materijal za naš prvi album, tako da uskoro se ponovo vidimo i družimo sa publikom”, rekao je Strahinja Nikić, gitarista “MultiCultusa” za naš portal.

Nakon njih na binu izlaze “Kanda, Kodža i Nebojša”. Sretni, veseli i rasplesani dočekani su ovacijama i aplauzima. Opet sa onim sjajnim i energičnim nastupom oduševili su sve prisutne. Publika je u glas pjevala sa Oliverom. Jednostavno muzika koju ova ekipa stvara nije muzika o kojoj se puno razmišlja, već joj se jednostavno prepustite. Pjesme poput “Ahead there”, “Deveti život/čaj”, “Prekidi stvarnosti”, “Sve je stalo (u r’n’r)” je publika u glas pjevala, a Oliver je sa bine nazdravljao sa svima i slao poruke mira, ljubavi i pozitivne energije. Svaki koncert ima kraj, pa tako i ovaj, od nas su se rastali uz “Polako”. Do nekog sledećeg puta.

“Imamo novi album “Uskoro”, koji je ižašao prošle godine u februaru, tako da smo svirali pesme sa tog albuma ali i neke starije stvari, tako da je to šetnja kroz ozbiljnu dugogodišnju karijeru. Ovo je za nas domaći teren, volimo nastupati u Banja Luci, evo u ovom klubu smo već po ne znam po koji put, a svirali smo i na masu drugih mjesta. Ovde su ljudi koje znamo i drago nam je svaki put kada dođemo”, istakao je Oliver Nektarijević, frontmen sastava iz Beograda.

Muzičar je dodao da je grupa nedavno završila i snimanje jednog retrospektivnog albuma.

“Naime to su stare stvari koje su sad u jednom novom obliku, tako da to uskoro očekuje publiku. Još uvek promovišemo album “Uskoro” koji nismo uspeli svuda još uved predstaviti, a neki baš novi materijal publika može da očekuje krajem ove godine”, rekao je Oliver za Eho-portal.

Autor: Zoran MATIĆ

Foto: Vedran Ševčuk Alf

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);