Home > Muzika > “Grin Bulz” pobjednici “Banjalučke gitarijade”

“Grin Bulz” pobjednici “Banjalučke gitarijade”

Sinoć je platou ispred tvrđave Kastel održana “Banjalučka gitarijada”, tradicionalna manifestacija u sklopu “Banjalučkih Dana muzike”.

Titula najboljeg benda pripala je sastavu “Grin Bulz”, dok su drugo i treće mjesto zauzeli bendovi “Neki plavi mjesec” i “Bez rikverca”.

Ova manifestacija je prethodnih godina bila mjesto dobre zabave i prilika za mlade autorske bendove da se pokažu na velikoj bini pred publikom i žirijem, te da uživaju u sjajnim nagradama.

Žiri su ove godine činili: Zoran Đurić (organizator ove manifestacije i direktor “Queen Estrade”), Tibor Tišma (producent, autor, osnivač benda “Alexandria”), Saša Obradović (muzičar iz benda “Dinar”), Željko Karalić (muzičar, iz benda “Medeni mjesec”) i Dragan Marković (producent i pijanista).

Bendovi “Bez rikverca”, “Đepeto”, “Pod Pritiskom” , “Grin Bulz”, “Melldown”, “Neki plavi mjesec” i “Ruster” su bili ovogodišnji učesnici “Banjalučke gitarijade”.

Svaki od ovih bendova je iskreno i energično nastupao, i dao sve od sebe da pokaže ljubav prema tome što rade na prvom mjestu.

Tokom samog takmičenja mogla se vidjeti međusobna podrška koja je vladala iza bine.

Banjalučka publika imala je i jednu premijeru. “Starbridge” je bend iz Sarajeva koji je imao priliku da nam se predstavi.

Počastili su nas sa nekoliko autorskim pjesama, savršenim energičnim vokalom njihove pjevačice i iskrenom rokenrol svirkom. Sjajna reakcija publike nije izostala, te su ispraćeni aplauzom.

Revijalni dio bio je rezervisan za prošlogodišnje pobjednike bend “Multicultus”. Ekipa mladih muzičara koji svojim alternativnim zvukom plijene pažnju kako god nas tako i u regionu. Sam pristup ovih momaka nastupu uživo zainteresovao je publiku te je njihov nastup ispraćen aplauzima i podrškom.

“Ponudili smo cjelokupan repertoar uključujući dva nova singla koja trebaju uskoro biti objavljena uz spotove“, rekao je Miloš Maričić iz benda “Multicultus”.

Gitarista sastava “Multicultus”, Strahinja Nikić je dodao da bend već sada ima nekoliko potvrđenih nastupa u zemljama regiona.

“Već imamo zakazano nekoliko nastupa. Uskoro idemo na “Zbrka fest” u Danilovgrad (Crna Gora), nakon toga na 17. po redu “Rastok fest” u Jelahu. Ono što nas najviše raduje, odlazimo u Niš na “Nišville jazz festival”, sviramo na otvaranju i to je za nas jako bitno jer je to prvi put da nas neko pozove na festival, a ovaj festival je jedan od najboljih u Evropi kad je u pitanju džez. Plan nam je da komponujemo što više pjesama, tako da očekujte nove stvari i spotove”, rekao je Strahinja Nikić.

Zoran Đurić: “Mladim bendovima moramo dati vjetar u leđa

“Banjalučka gitarijada mi je posebno drag događaj jer sam i ja svoju karijeru započeo upravo na jednom ovakvom događaju. Nekada davno u Bašti sljezove boje u Banjaluci ogranizovana je “Banjalučka gitarijada” i upravo to takmičenje je uticalo na cijeli moj život”, rekao je Zoran Đurić organizator manifestacije “Dani muzike” i “Banjalučka gitarijada” koji je ujedno bio i žiri na ovom takmičenju.

Organizator je dodao da se nada da će manifestacija “Banjalučka gitarijada” da pomogne mladim bendovima u njihovom autorskom radu.

“Poenta je u tome da podržavamo ljude koji se bave autroskom muzikom i damo im vjetar u leđa jer sadašnje društvo im ne daje tu šansu. Baviti se rokenrolom je u svakom slučaju umjetnički izražaj koji treba podržati i drago mi je da sam u situaciji da radimo jedan ovakva događaj i dajemo mladim bendovima vjetar u leđa. Najbolji će dobiti besplatno snimanje pjesama u studiju.

autor: Zoran MATIĆ

foto: Miladin Mihajlović

You may also like
“Ultrazvuk” objavio pjesmu i video spot pod nazivom “Moć” (VIDEO)
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
);