Home > Muzika > Gojira dolazi u Tvornicu Kulture u Zagrebu

Gojira dolazi u Tvornicu Kulture u Zagrebu

Francuska metal mašina Gojira, jedan od najznačajnijih metal bendova posljednjih desetak godina, vraća se u Zagreb na veliki klupski koncert u Tvornicu kulture 31. januara 2022. Nakon sada već legendarnog nastupa u Dvorištu Močvare u  2012. godine, kada su nastupali uz Slayer i Mastodon, Gojira dolazi sada u ulozi headlinera i jednog od najaktualnijih metal bendova na svijetu u ovom trenutku. Gojira – “Born For one Thing”

Na krilima novog albuma “Fortitude” objavljenog ovog proljeća, i sa zaleđem od sada već sedam studijskih albuma, Gojira kreće na veliku svjetsku turneju koja će ih kroz 2022. Odvesti na glavne scene najvećih svjetskih festivala, ali i u manje prostore gdje će na solo koncertima dobiti priliku kroz dužu minutažu predstaviti svoj sada već impresivan opus.

Gojira – “Amazonia” bend koji je izašao iz anonimnosti do globalne prepoznatljivosti, kombinuje elemente death, math, progresivnih i post-metal žanrova s temama o filozofiji i ekologije u tekstovima. Dobitnici su nominacije za Grammyja za najbolji rock album, za njihov “Magma” koji je završio i na Billboardovoj ljestvici najboljih 200 albuma, kao i najbolju metal izvedbu za singl “Silvera”. Svakim novim uratkom dobivaju sve više pažnje muzičke kritike. Priznanja prate i aktualni album “Fortitude” koji je završio na prvom mjestu Billboardove ljestvice top rock kao i hard rock albuma, vrhovima streaming ljestvica, a u sedmici izlaska album je bio najprodavaniji u SAD-u. Gojira – “Silvera” turneja Gojiru vodi po Skandinaviji, zemljama Beneluxa, Francuskoj, UK-u, Škotskoj, Njemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Švicarskoj, Austriji, a na jedini nastup u regiji dolaze u Zagreb. Kao predgrupe će im se pridružiti Alien Weaponry, metal band s Novog Zelanda, kao i engleski heavy metal Employed To Serve.

Early bird ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 5. jula po cijeni od 200 kn (52.28 KM), a od 1. avgusta trebati će izdvojiti 230 kn (60.12 km), a ostane li ih, cijena na dan koncerta će iznositi 260 kn (67.96 km). Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima I online www.eventim.hr, kao I prodajna mjesta Entria I online na www.entrio.hr.

You may also like
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
Dream Theater dolazi u Zagreb
Bend “Zvijer” predstavlja album “Navia (Zadah Jalovog Svijeta)”
);