Home > Muzika > Gogol Bordello, Yngwie Malmsteen i Inner Circle na Arsenalu X

Gogol Bordello, Yngwie Malmsteen i Inner Circle na Arsenalu X

Džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, prvi put u Srbiji legendarni gitarski heroj Yngwie Malmsteen i rege bend “Inner Circle” pridružili su se izvođačima jubilarnog, desetog “Arsenal Festa”, koji će biti održan 24, 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu.

“Arsenal X” počinje 24. juna sa hedlajnerima festivala, alternativnim “Placebom”, dok će se jednom od planetarno najpopularnijih pank rok bendova “Sum 41” na Main Stage-u 25. juna pridružiti “Gogol Bordello”, koji zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima odavno uživa glas “globalno najuzbudljivije koncertne atrakcije koja je došla iz Njujorka” (Billboard) i “svjetski najbuntovničkijeg benda uživo” (Rolling Stone).

“Možda nikad nećete čuti “Gogol” na radiju i možda mi ne radimo bogat lajt šou, niti fensi turneje. Ali kad “Gogol” bude izašao na binu znaćete da nam se živo … za takve stvari. Džipsi pank vatromet stiže pravo iz srca”, poručuje multietnički bend harizmatičnog frontmena Eugene Hutz-a.

Na “Gogol Bordello” sjajno će se nadovezati iduće večeri 26. juna na Main-u Balkan-ska-pank-rege “Dubioza kolektiv” i pionir Balkan beat-a Kiril Džajkovski.

“Arsenalov” Main Stage završne večeri 27. juna biće pozornica premijernog susreta srpske publike i fanova sa svetski čuvenim Šveđaninom Yngwie Malmsteenom, neprevaziđenim virtuozom, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprinio rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok.

“Kao dečaka muzika ga nije zanimala, ali sve se to promenilo 18. septembra 1970. godine kada je odgledao specijalni prilog na televiziji o pokojnom Džimiju Hendriksu. Sedmogodišni Yngwie je sa oduševljenjem gledao kako Hendriks poliva publiku bujicom fidbeka, i doslovno spaljuje gitaru. Na dan kad je Hendriks umro, rodio se Yngwie svirač”, kaže se u muzičarevoj biografiji.

Yngwie je eksplodirao na svjetsku scenu još kao dvadesetogodišnjak zahvaljujući zapanjujućoj, munjevotoj tehnici sviranja gitare, počev od albuma “Rising Force” (1984). Jedan od vrhunaca njegove karijere bio je u potpunosti klasičarski pristup solo električnoj gitari i orkestru na albumu “Concerto Suite” (2002).

Nakon alt pop dua Still Corners 26. juna, na Arsenalov Garden Stage 27. juna dolazi “Inner Circle”, rege bend sa Jamajke koji je od početnih uspjeha sedamdesetih sa singlovima “Mary, Mary” i “Music Machine”, kasnije stigao do globalnih hitova “Bad Boys”, “Sweat (A La La La La Long)” i “Games People Play”.

“Bili smo svuda po svijetu. Brazil, Indija, Bejrut, Singapur, Šri Lanka, Azija, Indija…. Za neke je turneja Sjeverna Amerika, Evropa i Japan, ali ne za nas. Ako je na geografskoj karti, stižemo!, kaže gitarista Roger Lewis, dok njegov brat basista Ian Lewis dodaje: Putujući po svetu, zaista naučiš da su svi ljudi u osnovi isti”.

Uskoro će biti saopštena i ostala brojna imena izvođača na Main, Garden i Explosive DJ Stage-u Arsenala X.

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala X je 3.500 dinara preko prodajnih mjesta i mreže www.tickets.rs. (U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati). Ulaznica samo za 24. jun je 2.000 dinara, za 25. jun 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 27. jun 1.500 dinara. U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, De Gama Travel-a i Music Store-a.

izvor: balkanrock.com

You may also like
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
);