Home > Muzika > Globalni hitmejker DJ Topic stiže na Sea Star festival!

Globalni hitmejker DJ Topic stiže na Sea Star festival!

Nakon što je oduševio desetine hiljada fanova na glavnim pozornicama Exita i Sea Dance festivala, jedna od najbrže rastućih pop zvijezda današnjice, hitmaker hrvatskih korijena čiji singlovi prelaze pola milijarde pregleda na video i striming servisima – DJ Topic – stiže na Sea Star! Ovaj nevjerovatno talentovani autor premijerno će nastupiti u Hrvatskoj rame uz rame sa izvođačima među kojima je Cypress Hill, Meduza, Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, koji će 27. i 28. maja 2022. zauzeti bine u Umagu, u laguni Stella Maris.

Tobias Topic strelovito se probio među izvođače na komercijalnoj house sceni koji čine sadašnjost i veoma svjetlu budućnost, što već sada potvrđuje singlovima s više od pola milijarde pregleda na video i streaming servisima. Nakon objave debi albuma „Miles“ 2015. godine, Topic je objavio s niz plesnih himni, produciranih kroz saradnje s brojnim muzičarima.

Platinasti hit „Breaking Me“ nastao je sa švedskim izvođačem A7S, „Your Love“ takođe s A7S i ATB-om, a „Home“ s Nicom Santosom. Ove godine nije se pomjerao s vrhova top lista. Osvajali su ih „Chain My Heart“ s američkom pjevačicom Bebe Rexha, “Drive“ s britanskim elektro pop sastavom Clean Bandit te posljednji u nizu “My Heart Goes (La Di Da)” s Becky Hill koji i dalje drži najviše prioritetne liste komercijalnih radija u regiji, a svojevremeno je bio i prvi na globalnom YouTube trendingu! Ovaj megatalentovani producent i DJ svoj stil opisuje kao plesnu muziku uz tekstove koji nose emociju balade, ali i beatove koji tjeraju na ples.

DJ Topic uskače na line up Sea Star festivala na kojem se već nalaze slavni Cypress Hill, techno superzvijezda Amelie Lens i najveći bend u regionu Dubioza Kolektiv. Topic će na festivalski program donijeti komercijalnu plesnu struju, već predstavljenu kroz producentski tim Meduza. Ovi megauspješni Talijani u protekle dvije sezone postali su jedno od najvećih house pop imena na planeti, a  nedavno su objavili novi singl “Tell It To My Heart” u kojem se kao vokal pojavljuje Hozier.

Svirke na najjačem Sea Staru do sada potvrdili su i slovenački elektronski mag Umek, prvo rap ime regije Vojko V, kao i Kuku$, Buč Kesidi, Farrago, Tijana T, Insolate, Buntai, Marcel, Andrea Ljekaj, Bronski, DJ Gumja i Rasheed, a još imena biće potvrđeno u narednim mjesecima.

Četvrto izdanje Sea Stara, dobitnika muzičke nagrade “Ambasador” za Najbolji novi festival, te nosilac nominacije za Best Medium-Sized Festival na Evropskim festivalskim nagradama, stiže u umašku lagunu Stella Maris 27. i 28. maja 2022., uz već tradicionalan Welcome Party 26. i Closing Party 29. maja.

Ulaznice

U prodaji se već nalazi limitirani kontingent festivalskih ulaznica po promo cijeni od 72 KM, uz 30% popusta, kao i VIP Gold ulaznice te smještaj. U toku je i praznična akcija u kojoj se smještaj i ulaznica mogu kupiti već od 49 evra. Sve je dostupno na službenim stranicama festivala i putem servisa kupikartu.ba.

Sve ulaznice, smještaji i prevozi za Sea Star kupljeni do sada na službenim prodajnim mjestima važe i za izdanje 2022. godine.

You may also like
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
Nikad veći interes za Sea Star festivalom
Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!
Samo do petka – jedna EXIT ulaznica za ulaz na tri festivala!
);