Home > Muzika > Gitarski rifovi i deveta umjetnost obilježili drugo festivalsko veče „Nektar Garden Festa“

Gitarski rifovi i deveta umjetnost obilježili drugo festivalsko veče „Nektar Garden Festa“

Muzički festival „Nektar Garden Fest“ druge festivalske večeri obilježili su nastupi bendova „KOB“, „Bjesovi“, „Partibrejkers“ i „Van Gogh“.

Po otvaranju festivalskih kapija, prvi žestoki rifovi došli su iz gitara grupe „KOB“ iz Kostajnice koji su nastupili po prvi put na „Nektar Garden Festu“.

Ovaj mladi sastav u posljednjih nekoliko godina ozbiljno privlači pažnju javnosti, a pored dobro poznatog repertoara, bend je publici na „Nektar Garden Festu“ premijerno predstavio i nekoliko novih numera.

Pjevač i gitarista benda, Vanja Cvijanović ističe da je publika u Ljetnoj bašti bila fantastična, te da je oduševljen samom organizacijom „Nektar Garden Festa“.

„Ova publika je divna! Od prvih akorda pratili su naš nastup i pjevali zajedno sa nama. Posebno sam zahvalan i ljudima koji su bili zaduženi za tehnički dio festivala, jer su pozornica, zvuk i svjetlo bili na svjetskom nivou“, istakao je Cvijanović.

Nakon mladog sastava iz Kostajnice, pozornicom Ljetne bašte zavladao je sastav „Bjesovi“.

Brojni ljubitelji rokenrol zvuka mogli su uživati u numerama kao što su „Kiša“, „Čak i da mogu“, „Avioni pevaju“  i „Bolje ti“.

Publika je sa oduševljenjem dočekala grupu “Partibrejkers” koja je sa prvim taktovima navela na skakanje i ples čak i one najstidljivije. Repertoar su započeli sa novijim izdanjima, a vrhunac je postignut sa pjesmama “Sloboda ili ništa” i “Kreni prema meni”.

Frontmen benda Cane poželio je publici mnogo ljubavi i pažnje uz poruku “Volite se ljudi”.

Uzavrelu atmosferu dodatno su podgrijali momci iz legendarnog benda „Van Gogh“ koji su od prvih taktova pjesme „Nek te telo nosi“ dokazali i pokazali publici da je zagarantovano najbolja zabava u Ljetnoj bašti „Nektar Garden Festa“.

Kako je noć odmicala, redali su se hitovi sa novog albuma „More bez obala“, ali i starija izdanja poput pjesama „Klatno“ i „Mama“ koje je publika horski pjevala sa bendom.

Zvonimir Đukić Đule, frontmen ovog sastava je istakao da se uvijek rado vraćaju u grad na Sani.

„Nektar Garden Fest! Ljudi bili ste fenomenalni. Hvala vam na energiji i emociji! Ko nije bio večeras, neka dođe sutra. Ako ne dođete, propustićete mnogo toga. Živeli!“, poručio je Đule publici.

Nakon „Van Gogha“, publika je mogla da uživa u elektronskom zvuku, jer su pozornicom zavladali DJ-evi Damir Hoffman i Marko Vuković.

Strip festival

Uvertira za bogat muzički program „Nektar Garden Festa“ bila je izložba strip radova Hercegnovskog strip festivala koja je održana u Gradskoj galeriji „Sreten Stojanović“.

Na izložbi je predstavljeno nekoliko radova svjetski poznatih strip umjetnika koji su obilježili ovaj festival u proteklih 15 godina.

Za sve posjetioce koji nisu stigli da pogledaju radove renomiranih umjetnika devete umjetnost, izložba će biti otvorena i danas.

Takođe, program „Nektar Garden Festa“ se nastavlja i večeras uz nastupe bendova “Ministranti”, “Let 3”, “Zoster” i  Marka Louisa.

Ulaznice je moguće kupiti na festivalskim kapijama po cijeni od 15KM, a prvi nastupi će započeti već od 20 časova.

You may also like
Veliko interesovanje za ovogodišnji Nektar OK Fest 2023
ODRŽANO PRVO VEČE ŠA FESTA
Počinje prijedorski “ŠA fest”
Bechar5 iz Prijedora predstavili singl “Donji Dio Neba” (VIDEO)
);