EHO Portal

Gitarista benda “Charna” proglašen za najboljeg u Mostaru

Gitarista banjalučkog benda “Charna”, Igor Stanković Čupo proglašen je za najboljeg gitaristu festivala “Gitarijada na putu za jug” koja se ove godine održala u nešto drugačijem formatu u Mostaru.

Festival na kojem su talenat i autorsko stvaralaštvo predstavili bendovi iz cijele zemlje ovaj put je zbog posljedica pandemije virusa korona održan u online formatu, a osim Stankovića iz “Charne”, nagrađeni su i pjevač Alen Alijagić iz grupe “Grefran” (Bihać), basista: Ferhat Ferhatović iz grupe “Grefran”, (Bihać) i bubnjar: Haris Popaja iz grupe “Moca i biznismeni” (Sarajevo).

Ovogodišnja nagrada za najbolji bend pripala je grupi “Moca i biznismeni” iz Sarajeva.

Reakcije benda “Charna” iz Banjaluke povodom nagrade koju je dobio Stanković objavljene na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti.

“Naš gitarista Igor Stanković zvani Čupo, i zovite ga samo Čupo jer ga tako i u kući zovu, proglašen je za najboljeg gitaristu festivala „Gitarijada na putu za jug“ koja je ove godine održana u nešto drugačijem formatu u Mostaru.

Inače legenda kaže da mu u ličnoj karti umjesto Igor piše Čupo, i da je jednom odradio svirku bez pucanja žice 😃 

Naš dobri Čupo je uz laskavu titulu najboljeg gitariste dobio i vrijedan kupon za kupovinu muzičke opreme koju ćemo mu demokratskim putem oduzeti i preusmjeriti bubnjaru da kupi činele, jer mu je dosadilo da vadi “špene” iz očiju i nosi skijaške brile na glavi dok svira, a ko zna… možda se i basista ogrebe za nove žice, jer mu je neko rekao da ih valja promijeniti svakih 5 do 10 godina 😃

Šalu na stranu, čestitamo ti Čupo. Nagrada je zasluženo otišla u tvoje ruke!

Čestitamo i drugim pobjednicima festivala i zahvaljujemo se organizatorima što su istrajali u vremenu pandemije kada su svi festivali otkazani”, napisali su članovi benda “Charna”.

);
Visit Us On Facebook