Home > Muzika > “Gipsy Kings” u “Boriku”: Vrhunski koncert puna emocija

“Gipsy Kings” u “Boriku”: Vrhunski koncert puna emocija

“Gipsy Kings by Andre Reyes”  nastupili su sinoć u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci. Ritam i energija koji se rijetko sreću, poseban talenat i posebna emocija, sve su ono što s punim pravom opravdava riječ kraljevi koja stoji u imenu sastava “Gipsy Kings by Andre Reyes” 

Na binu su prvo stupila četiri člana, zauzimajući instrumente izložene na bini, a nedugo zatim su počeli svirati bez ostalih članova radi stvaranje napetosti. Ubrzo su im se priključili i akustični gitaristi koji su upotpunili ritam i time započeli spektakl s pjesmom “Vamos a Bailar”.

Odmah su prvom izvedbom “Kingsi” stvorili nemir u publici sa svojom kompozicijom, ali nažalost publici treba malo više da ustane iz komfornih stolica i prepusti svoje tijelo rumbi. Ipak je rumba poznata i po “vatrenom” plesu. Pjesme su po načinu izvedbe mogle biti shvaćene naporosto kao usponi i padovi, što se vidjelo i u publici po konstantnom uzdizadnju sa sjedećih mjesta.

Nizao se hit za hitom, a publika je polako shvatala da najbolje što može da uradi je da se prepusti ritmu ovih sjajnih muzičara, ustajali su i plesali, aplaudirali i ovacijama dočekali svaku pjesmu.

Apsolutni vrhunac je očekivano dostignut pjesmu “Bamboleo”. Ona je pristigla nakon jedne romantične i lagane pjesme, čime su “Kingsi” od publike napravili prateći instrument njihovim pljeskanjem u ritmu hita. Pozdravili su se od nas i zahvalili na sjajnom dočeku i odličnoj atmosferi. Naravno da ove legende nismo pustili kući bez bisa. Počastili su nas bezvremnskim hitom “Volare” i legendarnom pjesmom “My way” na španskom. U tome trenutku se dvorana Borik činila kao čarobno mjestu, jer su svi bili u svome filmu. Neki su plesali, neki pjevali, neki su se grlili, ali su svi uživali.

Kingsi su očekivano oduševili svojom izvedbom, ali ipak smatram da se nije moglo uživati u rumbi njihovim izvedbom najvećih hitova u dvorani sa sjedećim mjestima. Romantičnost rumbe time nije nikako postignuta, ali su “Gypsy Kingsi” zadovoljili očekivanja svojim pomno isplaniranim koncertom. Tako da “Hasta luego” do sledećeg gledanja.

Zoran MATIĆ

);