Home > Muzika > “Futurephobia” predstavlja novi singl “Time Can’t Stand Still”

“Futurephobia” predstavlja novi singl “Time Can’t Stand Still”

Bend “Futurephobia” iz Prijedora je nedavno predstavio singl “Time Can’t Stand Still”, a kako ističu članovi ovog sastava, tematika pjesme se odnosi na vrijeme koje proganja čovjeka.

“Tematika pjesme se odnosi na to da vrijeme proganja čovjeka, šta se desilo u prošlosti, a šta će se desiti u budućnosti. Ili ćemo odlučiti da živimo u blagostanju i iskoristiti svoje vrijeme na najbolji mogući način ili ćemo živjeti u vječnoj patnji i mukama, odluka je na nama jer vrijeme neće stajati”, poručili su članovi ovog sastava.

Pjesma “Time Can’t Stand Still”, je drugi singl sa nadolazećeg EP-a, a prije nje je objavljen singl “Forgotten”.

Za produkciju singla, kao i cijelog EP-a, bio je zadužen producent, Dragan “Draba” Gnjatović, a Artwork je radio Emir Vejzović (“Heavy Rain Design”).

Bend “Futurephobia” je nastao sredinom 2014. godine u Prijedoru, te od početka radi i svira autorski materijal koji je inspirisan starom školom thrash i death metala. Nakon niza promjena u postavi, formira se stalna postava benda koju čine: Irvin Nadarević (Vokal), Dino Bećirević (Ritam gitara), Damir Mandić (Lead gitara), Nikola Resanović (Bass gitara) i Aleksandar Josipović (Bubanj).

Bend funkcioniše na tri lokacije: Sanski Most, Prijedor i Banja Luka. Pored klupskih svirki širom Bosne i Hercegovine bend je imao priliku da nastupa i na festivalima kao što su: “A Chance for Metal” (Njemačka), “Majales Hardcore” (Česka Republika), “Bl Rising” (Bosna i Hercegovina), kao i da osvoji prvo mjesto na prvom “Mostar Rock School Booking Festu” 2018.

Bend je u martu 2019. godine završio sa snimanjem prvog EP-a, koji će biti objavljen početkom 2020. godine.

Poslušajte novi singl sastava ” Futurephobia”

You may also like
Prijedorski pankeri godinu otvorili novim singlom
Banjalučki sastav “Aberdar” predstavio prvi studijski album “Kolos”
Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”
“No Limit Now” novim singlom publiku vratio u osamdesete
);