Home > Muzika > “Futurephobia” predstavlja novi singl “Time Can’t Stand Still”

“Futurephobia” predstavlja novi singl “Time Can’t Stand Still”

Bend “Futurephobia” iz Prijedora je nedavno predstavio singl “Time Can’t Stand Still”, a kako ističu članovi ovog sastava, tematika pjesme se odnosi na vrijeme koje proganja čovjeka.

“Tematika pjesme se odnosi na to da vrijeme proganja čovjeka, šta se desilo u prošlosti, a šta će se desiti u budućnosti. Ili ćemo odlučiti da živimo u blagostanju i iskoristiti svoje vrijeme na najbolji mogući način ili ćemo živjeti u vječnoj patnji i mukama, odluka je na nama jer vrijeme neće stajati”, poručili su članovi ovog sastava.

Pjesma “Time Can’t Stand Still”, je drugi singl sa nadolazećeg EP-a, a prije nje je objavljen singl “Forgotten”.

Za produkciju singla, kao i cijelog EP-a, bio je zadužen producent, Dragan “Draba” Gnjatović, a Artwork je radio Emir Vejzović (“Heavy Rain Design”).

Bend “Futurephobia” je nastao sredinom 2014. godine u Prijedoru, te od početka radi i svira autorski materijal koji je inspirisan starom školom thrash i death metala. Nakon niza promjena u postavi, formira se stalna postava benda koju čine: Irvin Nadarević (Vokal), Dino Bećirević (Ritam gitara), Damir Mandić (Lead gitara), Nikola Resanović (Bass gitara) i Aleksandar Josipović (Bubanj).

Bend funkcioniše na tri lokacije: Sanski Most, Prijedor i Banja Luka. Pored klupskih svirki širom Bosne i Hercegovine bend je imao priliku da nastupa i na festivalima kao što su: “A Chance for Metal” (Njemačka), “Majales Hardcore” (Česka Republika), “Bl Rising” (Bosna i Hercegovina), kao i da osvoji prvo mjesto na prvom “Mostar Rock School Booking Festu” 2018.

Bend je u martu 2019. godine završio sa snimanjem prvog EP-a, koji će biti objavljen početkom 2020. godine.

Poslušajte novi singl sastava ” Futurephobia”

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
ODRŽANO PRVO VEČE ŠA FESTA
Počinje prijedorski “ŠA fest”
);