Home > Muzika > “Foo Fighters” održali prvi koncert u pulskoj Areni

“Foo Fighters” održali prvi koncert u pulskoj Areni

Sinoć je održan prvi od dva najavljena koncerta “Foo Fightersa” u predivnoj ambijentu amfiteatra u Puli. Koncert od puna tri sata sa pregršt energije, emocija i iskrenog rokenrola publici je pružila ekipa predvođena sjajnim Dejv Grolom.

Da se malo podsjetimo kako je tekla priča oko organizacije ovih koncerata. Naime, prvi koncert je najavljen za 19. jun i on je rasprodan za pet minuta, nekoliko dana kasnije dodaje se i drugi koncert kojem je malo duže trebalo, nekih sat vremena da bude rasprodan. Zatim zbog nenormalno visokih cijena karata u preprodaji organizatori otvaraju dodatni kontigent karata. Sve ove činjenice i magija koja se desila sinoć proglašavaju “Foo Fighters” koncert, rok događajem koji je obilježio ovu godinu.

Čaše sa motivima benda kao suvenir

Takođe, novitet na ovom koncertu su i perive čaše sa motivima “Foo Fightersa”, koje su sjajan suvenir, a i pomažu u očuvanju koncertnog prostora. Ekologija i rokenrol su oduvijek bili složni.

Frank Carter & The Rattlesnakes nastup u publici

Predgrupa „Frank Carter & The Rattlesnakes“ su već oko 20 časova na bini, pred djelimično ispunjenom arenom i svojom neobjašnjivom energijom osvojili su publiku. Brze i energične pjesme, iskrena interakcija publike i benda, čak u jednom trenutku Frenk silazi među publiku i počinje opšte ludilo, ni sam ne znam u kojoj brzini je prošao njihov set.

U 21:15 Arena je krcata, prepuna, svi očekuju “Foo Fighterse”. Izlaze na binu a prate ih ovacije i aplauzi. Momci prvi put nastupaju na ovim prostorima i ne kriju zadovoljstvo zbog toga. Takođe, oduševljeni su magičnom Pulskom arenom i što baš iz tog mjesta počinje njihova turneja. Bez puno priče kreću sa „All my life“, “Learn to fly“ i „The Pretender“, a publika ih dočekuje sa isto toliko energije a i šutki.

Svirali su tri sata bez stajanja i dali 102 odsto energije. Dejv prekriven znojem mijenja gitaru za gitarom i ne staje, a tako se mijenjaju hitovi jedan za drugim. “My hero“, “These days“, “Monkey wrench“, “Walk“, “Big me“ a tokom izvođenja „Dirty water“ momcima su se pridružili i bek vokali među kojima je i Dejvova kćer Violeta Grol, te je to bio jedan emotivan duet.

Veoma bitan i popularan član ovog benda je Tejlor Howkins, bubnjar i povremeni vokal počastio nas je sjajnim bubnjarskim solom koji je ispraćen ovacijama, pogotovo od strane djevojaka u publici.

Zatim će bubnjar i basista publici odsvirati „Another bites the dust“ od grupe “Queen”, i onda dolazi ono što smo svi priželjkivali, Tejlor izlazi na mikrofon a Dejv sjeda za bubnjeve na opšte oduševljenje svih prisutnih i sviraju „Under pressure“ od grupe “Queen” a cijela Arena pjeva s njima. Nakon toga Dejv ponovo izlazi za mikrofon i pjeva „Blitzkrieg pop“ od “Ramonsa” a na kraju obradovaće nas i hitom “AC/DC” „Let there be rock“.

Koncert se završava hitom „Everlong“ uz eksploziju emocija, idealnu interakciju publike i benda. Oduševljenje Dejva je bilo više nego očito, zahvalio se publici, i najavio da ćemo se vidjeti opet, koliko već danas u isto vrijeme na istom mjestu.

Svi koji planirate danas na koncert želim vam sretan put, a prava rokenrol zabava će biti zagarantovana, što se tiče “Foo Fightersa” radujemo se nekoj novoj turneji.

Na samom kraju nakon rokenrola pomenuo bih i humanost. Naime za ovaj koncert su se izrađivali unikatni art plakati koje ste mogli kupiti za 100kuna, a dogovor organizatora i benda je da sav profit od plakata ide za porodice radnika pulskog brodogradilišta Uljanik.

Unikatni art plakati benda

Long live rock and roll.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);