Home > Muzika > Fil Kolins nastupio u Beču: Legenda nije mrtva još

Fil Kolins nastupio u Beču: Legenda nije mrtva još

U Beču na Ernst Happel stadionu započela je turneja Fil Kolinsa pod nazivom „Still not dead yet“. U svojoj bogatoj karijeri ovaj harizmatični muzičar stvorio je mnogo hitova kako u solo karijeri tako i kao jedan od najpoznatijih članova benda „Genesis“, koje publika raznih generacija obožava.

Kao predgrupa nastupili su „Mike + Mechanics“,što je obradovalo obožavaoce “Genesisa”, jer vođa ovog benda Majk Raderford je nekadašnji gitarista grupe „Genesis“ i dugogodišnji prijatelj Kolinsa. U svom nastupu od 75 minuta publici su predstavili svoje najveće i najljepše hitove. “Looking over my shoulder“, “All i need is a miracle“, “Living years“ nizali su se jedan za drugim,a publika je pjevala zajedno sa njima.

U tačno predviđeno vrijeme bend izlazi na scenu, potom aplauzi i vrisak jer na binu polako, ali sigurno oslanjajući se na štap izlazi Fil Kolins. Star, usporen, ali sa 100 odsto energije, nasmijan počinje šou.

Na početku obratio se publici riječima: “Mogli ste da birate šta želite, izabrali ste nas, tako da uživajte.“

.Hitovi poput „Against All Odds (Take a Look at Me Now)“, “Another day in paradise“, “I missed again“, “Don’t lose my number“, “In the air tonight“, “Easy Lover“ i mnogi drugi ređaju se jedan za drugim a publika svaku pjesmu pjeva u glas i sa oduševljenjem.

Specifična stvar za njegov bend je to što njegov osamnaestogodišnji sin Nikolas svira bubnjeve, i to baš onaj Kolinsov prepoznatljivi bijeli Greč. Negdje na pola koncerta počastio nas je solo tačkom, a nakon toga uslijedilo je ono što se na setlisti zove „Drum trio“. Nije mogao da odoli, iako star i ne baš u tolikoj snazi sjeo je stari bubnjar za kahon i odsvirao malo za nas, sa svojim sinom a kasnije će sa sinom otpjevati uz klavir (po Kolinsovim riječima jedina pjesma koja se sinu svidjela). Nakon toga sa jednom od svojih pratećih vokala izveo je poznatu pjesmu Stivena Bišopa „Separated lives“.

Ni obožavaoci grupe “Genesis” nisu ostali uskraćeni za njima drage pjesme. Odsvirao je „Throwing it all away“,“Follow me follow you“ (tokom ove pjesme na video bimu puštena je video kompilacija sa starim snimcima grupe “Genesis”) i „Invisible touch“, a publika je oduševljeno pjevala i uživala. Znam jer sam pored sebe imao jednog iskrenog Genesis fana koji je bio presretan.

Na kraju uz komfete i pjesmu „Sussdio“ završio se nastup, onako veselo, energično kako smo i očekivali.

Međutim,zbog ogromnih ovacija, aplauza i vrisaka iz publike Kolins i njegova ekipa su se morali vratiti na bis. Od nas su se pozdravili uz „Take me home“, naklonili se i otišli. Jedan sat i 55 minuta je trajao nastup (impresivno s obzirom na njegovo stanje) a izgledalo je kao 15 minuta zato što ova ekipa zna kako se pravi šou, i hvala im na tome.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);