Home > Muzika > Fender će u 2020. godini prodati više gitara nego ikada u istoriji

Fender će u 2020. godini prodati više gitara nego ikada u istoriji

Ne treba ići predaleko u prošlost. Prije svega dvije godine pričalo se i pisalo o smrti roka jer je prodaja električnih gitara bila u konstantnom padu, a Gibson je te iste 2018. potpisao stečajne papire.

Danas kad je pandemija korona virusa zbrisala mnogima poslovno drugo tromesečje 2020. Fender javlja da je prodao najviše električnih gitara u istoriji, više nego i u jednoj pojedinačnoj godini otkad proizvodi instrumente. Nije Fender jedini. Gibson, Taylor i Martin takođe bilježe veliki porast prodaje svojih gitara tokom korona-krize.

Pokazalo se da je vrijeme kad su ljudi bili prisiljeni da vrijeme provode kod kuće izuzetno plodonosno za ‘druženje’ s instrumentom, na kraju i to je dobro i za psihičko zdravlje, bez obzira i ako ste amater.

Upravo su gitaristi amateri najveći zamajac vraćanja električne gitare u modu. Aplikacija “Fender Play” u kratkom roku je povećala bazu novih korisnika za nevjerojatnih 930.000 korisnika. Poređenja radi u periodu između marta i jula 2019. taj broj je iznosio 150.000 korisnika. Dvadeset posto novih korisnika ima manje od 24 godine, sedamdeset posto je staro ispod 45 godina.

“2020. biće rekordna godina u prodaji za Fender. Najbolja godina od svih dosad”, izjavio je šef kompanije Endi Muni za The New York Times.

izvor: headliner.rs

You may also like
Sedam decenija “fendera stratokastera”: Gitara koja je zarazila planetu rokenrolom
PLASTIKA JE NAJVEĆI ZAGAĐIVAČ OKEANA… A ŠTA AKO BI SE OD NJE PRAVILE – GITARE (VIDEO)
Prijedorčanin u konkurenciji za najboljeg gitaristu svijeta
Najčuvenije gitare iz svijeta rokenrola
);