Home > Muzika > EXIT završen u sunčanom finalu i na istorijskom vrhuncu festivala

EXIT završen u sunčanom finalu i na istorijskom vrhuncu festivala

Jutros je u Novom Sadu završeno 19. po redu, i po mišljenju publike i brojnih izvođača, dosad možda i najbolje izdanje EXIT festivala!

Uoči iduće godine kada EXIT slavi 20. rođendan, najveći u regionu i jedan od vodećih svjetskih festivala dostigao je svoj istorijski maksimum po brojnim parametrima. Rekord posjete bio je oboren već prve noći kada je kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 56.000 od ukupno oko 200.000 posjetilaca koji su se rasporedili na 40 bina i zona od 4. jula uveče do 8. jula ujutro.

Nikad duža lista hedlajnera učinila je da ove godine publika uživa na svim binama, a program na glavnoj bini je svakako najviše obilježio istorijski koncert jednog od najvećih svjetskih bendova The Cure, koji je domaća publika čekala čak četiri decenije!

Rokenrol se vratio na velika vrata uz američku senzaciju Greta Van Fleet čiji visokoenergetski nastup je opravdao status grupe o kojoj se najviše govori u posljednjih par godina. Američki sastav The Chainsmokers su pokazali zašto važe za jedne od najpopularnijih muzičkih zvijezda današnjice, čiji hitovi, horski pjevani na glavnoj bini, zajedno premašuju i deset milijardi YouTube pregleda!

Na dosad najspektakularnijem izdanju mts Dance Arene čija kolosalna produkcija je sadržala i staro vinčansko pismo, nastupale su vodeće zvijezde svjetske elektronske scene. Već prve noći je ljestvica postavljena na energetski maksimum u zajedničkom nastupu Carla Coxa i Maceo Plexa, kao i tandemskoj rapsodiji Solomuna i Tale of Us od preko šest sati!

Čast da zatvori cijeli EXIT i mts Dance Arenu imala je najtraženija tehno zvijezda današnjice Amelie Lens! Inspirisana istorijom grupe The Prodigy i EXIT festivala, na samom kraju besprijekornog seta Lens je pustila pjesmu “Firestarter”, u čast preminulog pjevača grupe Keitha Flinta.

What is Exit Tribe to you? | EXIT 2019: https://youtu.be/g1J93GSfe3Q

A da EXIT nije samo muzički festival, potvrdili su Joko Ono i Novak Đoković, svojim video porukama upućenim publici, a uživo na otvaranju festivala i stari prijatelji Exita, društveni aktivisti iz sjevernoameričkog plemena Standing Rock, ogranka Sijuksa čiji su članovi danas na prvoj liniji borbe za očuvanje života na Zemlji.

Jutra na Dance Areni

Završne večeri, prije spektakularnog nastupa najbolje rangiranog svjetskoj DJ dvojca Dimitri Vegas & Like Mike, popularni američki motivacioni govornik Henri Amar ukazao je na važnost održavanja mentalnog zdravlja i poručio publici da sve što traže već imaju u sebi i da im nije potrebno da koriste narkotike. Upravo „Ostanimo čisti“, velika nacionalna kampanja, koja je podigla Srbiju na noge neposredno pred festival, bila je intezivno promovisana na EXIT festivalu apelujući na posjetioce da izaberu čist život bez narkotika.

EXIT 2019 | Solomun +1 ft. Tale Of Us Live @ mts Dance Arena: https://youtu.be/BgVFO7RrEJU

Desiigner: https://youtu.be/4mr7T8whFPQ

You may also like
Skočila prodaja gitara poslije koncerta “The Cure”
EHO izvještaj: Rokenrol je siguran u rukama “Grete Van Fleet”
EXIT Festival: Treće noći vladala rokenrol magija grupe „Greta Van Fleet“
ISTORIJA NA EXITU: Oboren rekord dnevne posjete od 56.000 ljudi!
);