Home > Muzika > EXIT u Amsterdamu pokreće novu ekološko-muzičku platformu u jednom od najfascinatnijih klubova na svijetu!

EXIT u Amsterdamu pokreće novu ekološko-muzičku platformu u jednom od najfascinatnijih klubova na svijetu!

Nastao prije dvije decenije na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u toku svoje istorije pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala sljedećeg jula, novosadski festival lansira do sada najveći ekološki projekat pod nazivom • LIFE STREAM.

Od idućeg jula, svi najbolji nastupi na Exitu biće direktno prenošeni sa jasnim društvenim ciljem da animiraju svjetske lidere i opštu javnost da preduzmu odlučne i hitne korake ka zaštiti planete i života na njoj. Prvi u nizu Exitovih •LIFE STREAM događaja biće održan već naredne nedjelje, 18. oktobra na Amsterdam Dance Eventu 2019, najvećoj svjetskoj smotri elektronske muzike, kada će u senzacionalnom klubu i hotelu Crane Feralda, smještenom u velikom kranu transformisanom u klub, specijalno za ovu priliku nastupiti fantastični ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duet. Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a cijeli događaj biće prenošen putem zvaničnog • LIFE STREAM Facebook eventa!

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svjetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje djevojčice koja se usudila da digne glas u ime planete na kojoj živimo, EXIT je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodijelio •LIFE STREAM priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

“U posljednje vrijeme svjedoci smo lavine komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignorišu  suštinu – da su podaci koje Greta Tunberg iznosi tačni i naučno potvrđeni. Skeptici koji ne vjeruju u ove činjenice, povjerovaće za pet ili deset godina, kada sopstvenim očima budu svjedočili pogubnim posljedicama klimatskih promjena. Našoj planeti nije potrebno spasavanje, ona će preživjeti sve, spasenje je potrebno ljudima i životu oko nas”, izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević. 

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim nacijama pred najvećim svjetskim moćnicima, koji su ispratile milijarde ljudi širom svijeta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a bila je nominovana i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir!

Greta Tunberg dospjela je u fokus svjetske javnosti kada je održala sjajno primljen govor na UN konferenciji o klimatskim promjenama u Poljskoj, a na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u januaru, izgovorila je već čuvenu rečenicu upućenu uticajnim vladama i liderima: „Želim da se ponašate kao da vam kuća gori“, a kao i milioni mladih koji su izašli na ulice u posljednjih nekoliko mjeseci, takođe poručuje: „Sistemske promjene, ne klimatske promjene!“ Svoje poruke zaokružila je na Samitu o klimatskim promjenama UN u Njujorku: “Svijet se budi, a promjene dolaze, svidjelo se to vama ili ne!”

You may also like
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
Nikad veći interes za Sea Star festivalom
Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!
Najuspješniji DJ i producent svih vremena Calvin Harris predvodi više od 60 novih izvođača na EXIT festivalu!
);